DOLAR

%
EURO

%
ALTIN(gr)

%
BİST 100

%
Sicil Affı İçin Geri Sayım Başladı Her Banka Bu Kuralı Uygulamayacak
  • Finans 365
  • Finans
  • Sicil Affı İçin Geri Sayım Başladı Her Banka Bu Kuralı Uygulamayacak

Sicil Affı İçin Geri Sayım Başladı Her Banka Bu Kuralı Uygulamayacak

Bankaların kredi verme noktasındaki kuralları vatandaşları yormaya devam ederken yeni bir gelişme yaşandı. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:02
Sicil Affı İçin Geri Sayım Başladı Her Banka Bu Kuralı Uygulamayacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bankalar vatandaşa kredi verirken kefil ve teminat görmeden işlem yapamaya başlaması vatandaşı oldukça sıkıntıya sokuyordu. Her vatandaşın birçok bankada kara listeye girmesi elbette vatandaşın suçu değil. Oluşan pandeminin getirdiği maddi krizlerden bir tanesi olan bu durumun ceremesini yeniden vatandaşın çekmesi devletin de dikkatimi çekti. Yapılan açıkamaya göre devlet 5 büyük banka ile anlaşarak bu durumun ortadan kalkması için çalışmalara başladı. Çalışmaların sonucunda bankalar vatandaştan kefil ya da teminat istemeyecek, maddi durumu kötü olan vatandaş için ise ayrı bir kredi çalışması başlatılacak. Tüm ihtimalleri de değerlendirecek olan bankaların kefil ve teminat affı herkesi sevince boğdu. Vatandaşın daha rahat şekilde kredi alabilmesi için birçok sorunun çözümü olacak.

Esnaflara Gün Doğuyor

100 bin TL’ye vatan kredilerin verileceği belirtilirken verilecek olan bu kredilerin maddi durumu kötü olan vatandaşlara faizsiz verileceği açılandı. Faizsiz olarak verilecek olan bu krediler 60 aya kadar ödenmesi mümkün olacak. Verilecek olan tüm kredin ilk 3 ayı geri ödemesi olacak şekilde hesaplandı. Geri ödemesiz olan dönem vade seçeneklerine yansıtılmayacak tüm vadeler 3. Ayın sonunda vatandaşlara yansıtılmış olacak. Faizli olacak ola krediler ise esnafa ayrı diğer vatandaşlara ayrı uygulanacak. Esnafın alacağı kredilerin limitleri diğer kredilere göre oldukça yüksek olacak. Esnaf için uygulanacak kredi faiz oranı %0.72 olurken diğer vatandaşlara %0.85 oranında faiz uygulanacak. Başvuruların ise açılma tarihi henüz netleşmiş değil.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP