DOLAR

32,5925

0.32%
EURO

34,6801

-0.19%
ALTIN(gr)

2.527,36

1,75%
BİST 100

%
SIEMENS CEO Hüseyin Gelis: Bugün herkes sıkıntıda!

SIEMENS CEO Hüseyin Gelis: Bugün herkes sıkıntıda!

Siemens Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Hüseyin Gelis, Türkiye'de herkesin sıkıntı yaşadığını ve bu sıkıntı nedeniyle her çeyreğin ayrı bir önemi olduğunu açıkladı.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:34
SIEMENS CEO Hüseyin Gelis: Bugün herkes sıkıntıda!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Siemens Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Hüseyin Gelis, Türkiye’de tüm şirketlerin bazı ekonomik problemler yaşadıklarını ve hedeflerini her çeyrekte güncellemek zorunda kalacakları 2019 yılında birçok ekonomik sorunun şirketleri beklediğini açıkladı. Türk ekonomisinde yaşanan sorunların devam ettiğini ve yeni başladığını belirtmiş olan Gelis, ”Her ay hesaplarımızda güncelleme yapmak zorunda kalıyoruz” diye konuştu.

Siemens Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Hüseyin Gelis, 2019-2020’de küresel resesyon yaşanabileceğini ve bundan Türkiye’nin olumsuz olarak etkilenecek olduğunu açıklayarak, Türkiye’nin dünyadan ayrı bir adada olmadığını ve projelerini yurtdışına odaklayan müşterilerinin Brexit nedeniyle 0.6 büyüyen Almanya’da sorunlar yaşayabilecek olduklarından yatırımcıların yurtdışı yerine yurtiçi pazara odaklanmasını önerdiklerini açıkladı. İç pazarda risklerin aynı olduğunu ve riskin hep olduğunu açıklayan Gelis, İngiliz kelime anlamı olarak ”en iyi durum senaryosu, en kötü durum senaryosu” olduğunu ve hükümetlerin buna göre hareket etmesi gerektiğini açıkladı.

Gelis, ”2018 Türkiye’deki Siemens tarihinin en iyi yılıydı. Bunun iki sebebi var. Biri uzun vadeli bazı altyapı projelerini 2018’de bitirdik. İkincisi biz dövize bağlı yaptığımız tüm yatırımlara garantiye (Hedging) aldık. Ama 2019 iyi geçecek desem çok optimistik bir şey olur. 2019’a her çeyrek dikkatli davranmamız gerekiyor. Eğer geçen yılla aynı seviyede tutabilirsek büyük bir başarı olabilir.” diye konuştu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP