DOLAR

32,3411

0.18%
EURO

35,1170

-0.2%
ALTIN(gr)

2.238,61

-0,21%
BİST 100

%
Sigortası Olmayan Kadınlara Müjde! 2995 TL Destek Ödemeleri Onaydan Geçti
  • Finans 365
  • Finans
  • Sigortası Olmayan Kadınlara Müjde! 2995 TL Destek Ödemeleri Onaydan Geçti

Sigortası Olmayan Kadınlara Müjde! 2995 TL Destek Ödemeleri Onaydan Geçti

Tüm anneleri kapsayan destek ödemeler için ilgilerden açıklamalar gelmeye devam ediyor. Anne iter çalışsın ister çalışmasın ister sigortalı olmasın aylık ödemelerden yararlanabilecek. Pandemi koşullarında çocuklarıyla yalnız bırakılmayan anneler ise sevinçli. Ödemelerin detayları ve başvuru şartları hakkında da açıklamalarda bulunuldu. İşte detaylar.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:52
Sigortası Olmayan Kadınlara Müjde! 2995 TL Destek Ödemeleri Onaydan Geçti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ödemeleri devam eden destek paketlerinin yanında yeni devlet desteklerinin de işareti verildi. Her başlık ve özel durum için ödemeler yapılırken anneler asla unutulmuyor. Yeni yapılan çalışma ile anne olan her kadına ödeme gerçekleştirilecek. Çalışan, çalışmayan, sigortalı ya da sigortasız her anne için destek ödemeleri finanse edilmeye devam ediyor. İlk etapta il ilbaşlanacak olan çalışmalara çocuk bakıcılarını teşvik amacıyla ödemeler gerçekleştirilecek. Bakım esnasında özel ilgili gerektiren çocuklar da mevcutsa ödemeler zamlı olarak verilecek.

Kadınların Tümüne Birçok Kalemde Ödeme Sağlanacak

AB ortaklı yapılan çalışmada ücretler euro cinsinden verilecek. Bu ödemelerden 4A sınıfına dahil olan anneler faydalanabilecek. Ayrıca bakıcı ihtiyacı olan çocukların ise 0 24 ay aralığında olması bekleniyor. Başvurular için herhangi bir kuruma gitmeye gerek olmayacak. Başvurular internet ortamında da gerçekleştirilebilecek. Bu desteklere ek olarak başka destek ödemelerinin de olacağı belirtildi. Özellikle eşi vefat eden kadınların bazılar eşlerinin maaşlarını alma hakkını kaybetmiş olabiliyor. Bunun mağduriyet oluşturmaması adına dul aylıkları bağlanacak. Kız çocukları ise bu durum yetim aylığı olarak sisteme konacak. Babasının maaşından başka geliri olmayan kız çocukları için uygulanacak bir sistem olacak. Bir diğer destek ödemesi ise cenaze masrafları için olması planlanıyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP