DOLAR

32,4052

0.16%
EURO

35,3390

0.14%
ALTIN(gr)

2.322,38

0,16%
BİST 100

%
Sokağa Çıkma Yasağı Bakkal, Marketler, Fırın, Sucular Açık Olacak mı?
  • Finans 365
  • Gündem
  • Sokağa Çıkma Yasağı Bakkal, Marketler, Fırın, Sucular Açık Olacak mı?

Sokağa Çıkma Yasağı Bakkal, Marketler, Fırın, Sucular Açık Olacak mı?

Sokağa çıkma yasağı ilan edildi ve halk adeta panik içinde. Herkes yasak süresince bakkal, marketler, fırınlar, sucular açık olacak mı diye sorular soruyor. Açıklanan genelge sonrası açık ve kapalı olacak dükkan ve işletmeler belli oldu.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:32
Sokağa Çıkma Yasağı Bakkal, Marketler, Fırın, Sucular Açık Olacak mı?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Vatandaş 2 günlük yasak boyunca temel ihtiyaçlarını nereden karşılayacağı konusunda endişelenmeye başladı. Sokak ve caddeler adeta insan seli durumunda.

Genelge yayınlandı.

Genelgeye Göre;

Sokağa çıkma yasağının istisnaları ve detaylar belli oldu. Peki marketler sokağa çıkma yasağında açık mı? Marketler kapatıldı mı? 31 ilde 2 gün sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Karar sonrasında bu geceden itibaren 30 büyükşehir ve Zonguldak’ta iki gün boyunca sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Haberi alan binlerce kişi de marketler sokağa çıkma yasağında açık olacak mı diye sormaya başladı. Marketler ve bakkallar sokağa çıkma süresi boyunca kapatıldı. Fırınlar ise açık olacak. Sucular da açık olacak.

Marketler kapatıldı mı?

Marketler kapatıldı mı? Sokağa çıkma yasağı kapsamında marketler ve bakkallar kapatıldı. 2 gün boyunca 31 ilde sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

31 İlde sokağa çıkma yasağı ilan edildi

İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “10.04.2020 tarihi saat 24:00 ile 12.04.2020 tarihi saat 24:00 arasında Büyükşehir statüsündeki 30 ilimiz (Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Kocaeli, Konya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Ordu, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Tekirdağ, Trabzon, Van) ile Zonguldak il sınırları içinde bulunan tüm vatandaşlarımızın sokağa çıkmaları yasaklanmıştır. Saat 22.15 itibariyle valiliklere gönderilen genelgenin tüm detayları kamuoyu İle paylaşılacaktır” denildi.

Çalışanlar ücretli izinli mi sayılacak?

Çalışan işçilerin durumu da sokağa çıkma yasağında merak konusu oldu. Peki sokağa çıkma aysağı çalışanları kapsıyor mu? Çalışanlar sokağa çıkma yasağında ücretli izinli mi sayılacak? Sokağa çıkma yasağının detayları ilerleyen dakikalarda belli olacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP