DOLAR

32,5038

0.08%
EURO

34,7826

-0.12%
ALTIN(gr)

2.496,26

0,50%
BİST 100

%
Son Açıklamalar Annelerin Kafasını iyice Karıştırdı Açıklamalar İse Gecikmedi
  • Finans 365
  • Finans
  • Son Açıklamalar Annelerin Kafasını iyice Karıştırdı Açıklamalar İse Gecikmedi

Son Açıklamalar Annelerin Kafasını iyice Karıştırdı Açıklamalar İse Gecikmedi

Devlet iki farklı doğum parsası vereceğini açıkladı ortalık iyiden iyiye karıştı. Açıklamalar ise yetkililer tarafından ivedilikle yapıldı. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:35
Son Açıklamalar Annelerin Kafasını iyice Karıştırdı Açıklamalar İse Gecikmedi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Annelerin iş gücüne katılımı her geçen gün biraz daha düşerken devlet bu noktada kırmızı alarma geçti. Pandemi dolayısıyla iş bulmanın zor olduğunu kabul eden devlet aynı tabloyu kadınların yoğun olarakmış çalıştığı mesleklerde de görmeye başladı. Can sıkıcı olan bu durum devlet ekonomisi açsında da gayet sıkıntılı. Yapılan saha çalışmalarının sonucunda iş bulma konusunda sıkıntı yaşadığı düşünülmüyor. Tam aksine sahada eleman boşluğu mevcut. Ancak anneler çocuklarını bir yere emanet edememenin vermiş olduğu tedirginlikle iş gücüne katılım sağlayamıyor. Bu sorunun ise çözümü çocuklar için ödeme yapmaktan geçiyor ki devlet bu noktada aksiyona geçmekten imtina etmedi. 2 farklı doğum parası ile bu sorun ortadan kalkacak. Bu ödemelerin çeşitli olmasındaki sebebi annelerin neyi tercih edeceğinin bilinmemesi olarak açıklandı. Bundan dolayı seçim şartı bulunuyor.

Tüm Ödemeler Anneye

İlk doğum parası çocukların doğum sırasına göre verilecek ve 1 yıl boyunca analara ödenmiş olacak. Bu ödemeyi babalar dahi alamayacak bunda dolayı banka şubelerine sadece annelerin gitmesi gerekiyor. İlk çocuk için 300 TL ödeyecek olan devlet ikinci çocuk için 400 TL ve diğer çocuklar için 600 TL ödeme yapacak ve yapılan bu ödemelerin geri ödemesi hiçbir şekilde istenmeyecek. 2015 yılından sonra doğum yapan her anne bu ödemelere başvuru hakkı kazanmış olacak. Diğer ödeme ise çocukların 2 yaşına kadar alabileceği bir ödeme olarak kayıtlara geçti. 150 TL aylık ödeme yapılacak ve bu ödemeler de bizatihi anneye teslim edilecek.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP