DOLAR

32,3259

0.22%
EURO

35,1233

-0.04%
ALTIN(gr)

2.302,90

1,13%
BİST 100

%
Son Dakika Açıklaması Yapan PTT Herkesi Şaşırttı Anında 1180 TL Ödeme Yapacaklar
  • Finans 365
  • Gündem
  • Son Dakika Açıklaması Yapan PTT Herkesi Şaşırttı Anında 1180 TL Ödeme Yapacaklar

Son Dakika Açıklaması Yapan PTT Herkesi Şaşırttı Anında 1180 TL Ödeme Yapacaklar

Devlet ödemeleri hız kesmeden devam ederken yeni açıklama ile herkes şakına döndü. Banka hesaplarında karışıklık olanlar için alternatif sunuldu. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:22
Son Dakika Açıklaması Yapan PTT Herkesi Şaşırttı Anında 1180 TL Ödeme Yapacaklar
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ödemeler yapılmadan önce başvurularda banka bilgileri de alınmaktadır. Verilen bilgiler doğrultusunda ödemeler gerçekleştirilirken ödeme alamayan vatandaşlar tepki gösteriyor. Başvurusu onaylansa bile ödeme alamayan vatandaşların banka hesap bilgilerinin eksik olduğu belirtildi. Banka hesap bilgileri eksik ya da hatalı olan vatandaşların ödemeleri PTT kanalıyla gerçekleştirilecek. Yapılan ödemelerin ne zamana kadar olacağı da açıklandı. Her ne kadar süreci pandemi idare etse de devlet 2 ay ek süre vermeyi kararlaştırdı. Ödemelerin günlük olarak hesaplandığı belirtildi. Ödemeler günlük olarak hesaplansa da aylık olarak hesaba yatırıldığı ve bunun da 1177 TL olduğu da eklendi. Yavaş yavaş son bulmaya başlayan nakdi destekler için yeni alternatifler de düşünülüyor.

Bilgilerin Doğruluğundan Emin Olun

İŞKUR tarafından uzatılan süre vaka sayılarına bağlı olarak uzatılabilir. Koronanın ikinci sıçrayışında birçok işyeri zor zamanlar geçiriyor. Bu zorlukların önüne geçmek adına süreler az ancak devamlı olacak şekilde kontrol altında tutuluyor. PTT üzerinden alınacak olan bu ödeme nakdi olarak vatandaşın eline verilecek. Fatura destek ödemlerindeolduğu gibi olmayacak. Fatura destek ödemelerine yatırılan para faturanın tutarından düşülüyor. Verilen banka hesap bilgilerindesıkıntı olamayan vatandaşlar aynı bankalarında devam edecek. Ancak banka hesap bilgilerinde problem yaşayan vatandaşlar PTT aracılığıyla ödeme alabilecek. Ödemelerin 2 ay daha uzatılması akılara işsizlik fonunu getirdi. Açıklamalara göre işsizlik fonu sayesinde ödemeler uzatılırken duruma göre uzatma veya tamamlama mümkün olacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP