Son Dakika Bakan Açıkladı! Devlet 4 bin 500 TL Karşılıksız Burs Verecek

Son Dakika Bakan Açıkladı! Devlet 4 bin 500 TL Karşılıksız Burs Verecek

Devlet 4 bin 500 TL karşılıksız burs verecek. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank bugün pek çok müjdeyi içeren bir dizi destek paketini açıkladı. Uluslararası Lider Araştırmacılar Programı destekleri ne kadar?

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:41
Son Dakika Bakan Açıkladı! Devlet 4 bin 500 TL Karşılıksız Burs Verecek
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Uluslararası Lider Araştırmacılar Programı kapsamında ödenecek olan destekleri içeren maddeler Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank tarafından açıklandı.

Açıklanan paket ile beraber 8 farklı alanda devlet teşvkileri ödenecek. Ödenecek teşvikler ile Türkiye’ye tersine beyin göçü başlatılması amaçlanırken özellikle de genç araştırmacılar için özel teşvikler dikkat çekiyor.

8 Farklı Alanda Teşvik Verilecek

Bakan Varank açıklamasında “Program kapsamında araştırmacının aylık yaşam giderlerine yönelik burs, araştırma başlangıç paketi ödeneği, araştırma desteği, eş ve çocuklara yönelik aylık aile ödeneği, araştırmacı ekibinin oluşturulması desteği, ev sahibi kuruma aylık yönetim ve idari maliyetler ödeneği, araştırmacı ve tüm aile bireyleri için sağlık sigortası desteği, araştırmacı, eşi ve çocukları için yol desteği gibi 8 farklı alanda teşvikler verilecek” dedi.

İşte Bakan Varank tarafından yapılan açıklamalardan önemli satır başları;

  • Deneyimli araştırmacılar için 1 milyon TL olacak. Ödenek araştırmacılara ev sahipliği yapan kuruma aktarılacak. Ayrıca, ev sahibi kuruma 720 bin TL’ye kadar araştırma desteği verilebilecek. Bunların yanında aylık 3 bin 750 TL yönetim ve idari maliyet ödeneği de aktarılacak.
  • Bu burs genç araştırmacılar için 20 bin TL, deneyimli araştırmacılar için 24 bin TL olacak. Burslar araştırmacıların kendilerine verilecek. Araştırmacıların eş ve çocukları için de aylık 2 bin 250 TL aile ödeneği sağlanacak. Araştırmacı ve Türkiye’ye gelen tüm ailesi de sağlık sigorta desteğinden yararlanabilecek.
  • Program kapsamında 24-36 ay aralığında destek sağlanacak. Başvurular 15 Aralık’ta TÜBİTAK’a yapılabilecek.
  • Yerli ve milli teknolojilerin geliştirilmesine yönelik ihtiyaç duyulan bilginin yurtdışından ülkemize getirilmesi mümkün olacak. Doktora öğrencilerine de 4 bin 500 TL burs verilecek.

Finans365.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP