DOLAR

32,5938

0.36%
EURO

34,8810

0.41%
ALTIN(gr)

2.492,71

0,35%
BİST 100

%
Son Dakika! Emekli Olduğu Halde Çalışanlara Tazminat Hakkı
  • Finans 365
  • Finans
  • Son Dakika! Emekli Olduğu Halde Çalışanlara Tazminat Hakkı

Son Dakika! Emekli Olduğu Halde Çalışanlara Tazminat Hakkı

Emekli olduğu halde çalışan ancak haklarını bilmeyen vatandaşların tazminat hakkı bulunuyor mu? Çalışmaya devam ettikleri kurumdan kıdem tazminatı nasıl alırlar? Sigortalılık hizmet süresi, prim ve yaş şartlarını sağlayarak, kıdem tazminatı alıp emekli olan kişilerin tazminat hakları nelerdir? İkinci bir kıdem tazminatı alınabilir mi?

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:59
Son Dakika! Emekli Olduğu Halde Çalışanlara Tazminat Hakkı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

1999 yılı öncesi sigortalı olup genç yaşta emekli olabilen vatandaşlar, çalışma hayatlarına devam ediyor. 20 yıl boyunca aynı yerde çalışıp, kıdem tazminatını alan işçiler yine aynı yerde 3 yıl daha çalışırsa yeniden kıdem tazminatı alma hakkına sahip oluyor. Ancak tazminat tutarı 3 yıl üzerinden hesaplanıyor.

Kanuna göre emekli olduktan sonra çalışmaya devam eden işçiyle, mevcut çalışan işçi arasında fark yok. Bu sebepten ihbar ve kıdem tazminat hakları emekliler için de devam ediyor. Emeklilik gerekçesiyle işten istifa eden işçi, kıdem tazminatını almadan önce aynı yerde çalışmaya devam ediyorsa; hem emeklilik öncesi hem de sonrası kıdem tazminatını alabilir.

Emekli aylığı alırken çalışmaya devam eden işçi, ihbar tazminatı hakkına da sahip. Kıdem tazminatı almadan emekli olan işçi, ihbar tazminatını emeklilik önce ki iş süresi üzerinden alıyor.

Kıdem tazminatı hesaplaması memur maaş artış katsayısı doğrultusunda altı ayda bir yeniden belirleniyor. Kıdem tazminatı hesaplaması işçinin son almış olduğu ücret üzerinden yapılmakta olup diğer ödemeler eklendiğinde ikramiye tutarı artış gösteriyor .

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP