DOLAR

32,4766

-0.21%
EURO

34,9074

0.19%
ALTIN(gr)

2.435,71

0,53%
BİST 100

%
Son Dakika Herkesin Yararlandığı Ödeme 2 Sene Boyunca Yapılacak
  • Finans 365
  • Finans
  • Son Dakika Herkesin Yararlandığı Ödeme 2 Sene Boyunca Yapılacak

Son Dakika Herkesin Yararlandığı Ödeme 2 Sene Boyunca Yapılacak

Süt parası almak isteyen anneler için yenir düzenleme geliyor. Buna göre iki farklı değişiklik söz konusu. Süt parası annelerin en çok tercih ettiği ödemeden bir tanesi. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:21
Son Dakika Herkesin Yararlandığı Ödeme 2 Sene Boyunca Yapılacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çocuklarım rahat büyümesi için devlet ödemelerin sayısını ve kapsamını olumlu bir yere çevirince bu durumdan yararlanmak isteyen annelerin de sayısı gittikçe artıyor. Yapılan açıklamaya göre annelere 2 yıl boyunca süt parsı verilecek. Çocuklar iki yaşına gelene kadar ödemeler devam edecek. Ancak çocuğun 2 yaşına gelmesine 1 sen varsa o zaman ödemeler 1 sene boyunca yapılmış olacak. Sınır süreyi 2 sene tutan devlet vatandaşlarını yalnız bırakmıyor. Pandemi dolayısıyla iş bulma telaşı yaşayan hanelerde kimi zaman sadece anne SGK’lı olabiliyor. Bu bağlamda bu aileleri kaderine mahkum etmek yerine sadece çalışan anneleri kapsayan ödemeler verilebiliyor. Bu ödemelerden bir tanesi de süt parası olacak. Devlet 202 TL ödeme yapması planlıyor.

Her Gün Başvuru Yapmak Mümkün

Ödemeler başvuruların hemen ardından verilmiş olacak. Anneleri bekletmeyecek olan devlet tüm annelerin bu ödemden yararlanmasını bekliyor. Başvuruların SGK aracılığıyla yapılmış olacak. E Devletten başvurular bu defa yapılamayacak. Annelerden istenecek evrakların ivedilikle ilgili kurumlara iletilmesi de bekleniyor. Islak imzalı belgelerin olması yüz yüze müracaatı zorunlu kılıyor. Başvuruların en kısa zamanda tekrar başlaması beklenirken yeni sezon bir değişiklikten daha bahsedildi. Buna göre süt parası bunda sonra doğum yapan her annenin hakkı olacak. Bunda dolayı başvur tarihi olmadan doğum yap bir anne anında başvur yaparak süt parası alabilecek. Ödemeler başvurunun hemen ardından PTT’den alınabilecek.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP