Son Dakika O Hastalık Ödeme Kapsamına Girdi Kimler Yararlanabilecek?

Son Dakika O Hastalık Ödeme Kapsamına Girdi Kimler Yararlanabilecek?

Uzun zamandır kronik hastalıkların masrafları üzerine çalışan devletten son dakika hamlesi. İlaçlar ve tedavi ücreti kapsama dahil edildi. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:05
Son Dakika O Hastalık Ödeme Kapsamına Girdi Kimler Yararlanabilecek?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Tüberküloz hastalığı çok yaygın bir hastalık olarak literatüre girdi. Vatandaş hastalığa ilişkin tedavi ve ilaçların ücretlerini kendi cebinden karşılıyordu. Ancak korona virüsle beraber iş bulma imkanları daraldı. Vatandaş iş bulamadığı gibi mevcut işinde de tam maaş alamıyor. Nakdi olarak sıkıntı yaşayan ve bu hastalıktan muzdarip olan vatandaşlar için devlet çalışma başlatmıştı. Yapılan çalışmalar nihayete erdi ve tüberküloz hastalığının her çeşidi kapsama dahil edildi. İlaç masrafları ve tedavi sürecinde ortaya çıkan masraflar devlet tarafından ödenecek. 1384 TL ödeme yapılması planlanırken ödeme için vatandaşların bazı şartları yerine getirmesi istendi. Bu hastalık için ayrılan ödenek ise toplam 3.3 milyon TL olarak açıklandı.

Tedavi Süreçleri Kıstas Olacak

Yaklaşık 2 bine aşkın kişinin bu ödemeden yararlanması bekleniyor. İlerleyen dönemlerde hem ödeneğin hem de bu ödenekten yararlanacak vatandaşların sayısının artması gündemde. Artan fiyatlarla beraber ilaç ve tedavi masraflarının da artacağı konuşuluyor. Devlet olası her senaryo için hazırlıklarını tamamladı. Seçeneklerden ilki fiyat artışları hastalıkların tedavi masrafına ve ilaç masrafına yansıtılmayacak veya ödeneklerde de artış söz konusu olacak. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına giderek başvuru oluşturabilirsiniz. Yapılması planlana ödemelerin planları da açıklandı. Buna göre tüberküloz tanısı konan kişiler ilk kez tedavi olacaksa 6 ay tam ödeme alabilecek. İkinci 6 ay ise idameli şekilde ödeme yapılacak. Tedavisi devam eden hastalar için ödeme 24 ay tam şekilde yapılacak 6 ay ise idame usulü ödeme gerçekleştirilecek.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP