DOLAR

32,5149

-0.09%
EURO

34,9559

0.32%
ALTIN(gr)

2.430,17

0,31%
BİST 100

%
Son Dakika! Özel Okullara ve Üniversitelere KDV İndirimi Geldi!
  • Finans 365
  • Gündem
  • Son Dakika! Özel Okullara ve Üniversitelere KDV İndirimi Geldi!

Son Dakika! Özel Okullara ve Üniversitelere KDV İndirimi Geldi!

KDV indirimi hangi tarihler için geçerli olacak? Veliye iade nasıl yapılacak? Üniversitelerde KDV indirimi uygulanacak mı? İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:41
Son Dakika! Özel Okullara ve Üniversitelere KDV İndirimi Geldi!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhurbaşkanlığı kararı ile 1 Eylül 2020 – 30 Haziran 2021 tarihleri arasında geçerli olan KDV indirimi Resmi Gazete’de yayımlandı. Okullarda %8 olan KDV oranı %1 e çekildi. Karar özel üniversiteler içinde geçerli olacak.

Uzaktan Eğitimin başlamasıyla okullarda daha az bulunan öğrencilerin, tam eğitim yılı ücreti ödemeleri veliler tarafından itiraza uğramakta. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk karşılıklı mutabakat ile çözümlenecek yol arayışında olduklarını belirtmişti. Bunun üzerine Cumhurbaşkanlığı KDV indirimi ile veliye bir iade yapılmasını onayladı. KDV indirimi direkt velilerin okullara ödediği ücretlere yansıyacak bir şeydir.

Geçtiğimiz dönemde okullara peşinen ödenen ücretler için şu anda herhangi bir mahsup veya iade işlemi yapılmıyor. Ayrıca veliler peşin olarak ödenen yemek ve servis ücretlerinin iadesi hakkında da bir çalışma bekliyor.

Bu indirim Eylül öncesi ödenen ücretlere nasıl yansıtılacak henüz ayrıntıları belli olmasa da, indirim haberinin gelmesi milyonlarca özel okul velisini heyecanlandırdı. Şu anda eğitimin uzaktan yapılması ve gelecek günlerde sadece 2 gün okula gidilecek olması ödenen ücretlerin yüksek kalmasını sağlıyor. Her okulun kendi şartları yönünde indirim yapabilme hakkı var. Şu anda veliler indirimlerin sadece KDV ile sınırlı kalmamasını bekliyor. Geçtiğimiz döneme ait Mart – Nisan – Mayıs ve Haziran ücretlerinin bu yıl için mahsup edilmesi veliler için maddi rahatlamayı da beraberinde getirecektir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP