DOLAR

32,5038

0.08%
EURO

34,7826

-0.12%
ALTIN(gr)

2.493,94

0,40%
BİST 100

%
Son Kontroller Yapıldı 3 Farklı Ödeme İçin Onay Verildi
  • Finans 365
  • Finans
  • Son Kontroller Yapıldı 3 Farklı Ödeme İçin Onay Verildi

Son Kontroller Yapıldı 3 Farklı Ödeme İçin Onay Verildi

Devlet yetkilileri tam kapanmanın da etkisiyle vatandaşlarla sıcak temas kurmak için elinden geleni yapıyor. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:34
Son Kontroller Yapıldı 3 Farklı Ödeme İçin Onay Verildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kurulan bu sıcak temasa ise devlet destekleri dahil ediliyor. Devlet desteyi alacak olan vatandaşın sayısı arttıkça devlet sosyal bir devlet olduğunu bir kez daha kanıtlamış oluyor. Vatandaşlarının her ihtiyacını gören ve bu ihtiyaçlara göre hareket eden devlet yetkilileri bu sayede vatandaşın ile arasındaki bağı da kuvvetlendirmiş oluyor. Destek ödemeleri hakkında dilek ve temennileri sık sık kontrol eden devlet bu kontroller neticesinde devlet destek ödemelerinde de revizeye gidiyor. Bu revizeler ışığında devlet 3 farklı destek ödemesine onay verdi. Verilen bu onay neticesinde devlet kısa zamanda başvuruları başlatıp vatandaşlara destek ödemeleri vermiş olacak. İlk olarak evde bakım ödemelerini verecek olan devlet bu ödemeleri mümkün mertebe yaşı 65 ve üzeri olan yaşlılara vermiş olacak.

Devlet Çözümsüz Bırakmıyor

Evde bakım destek ödemesi ayrıyeten engel durumu %40 ve üzeri olan vatandaşlar için de verilmiş olacak. Burada yaş sınır olamayacak yani 18 yaşından küçük olan çocuklar da devletten destek ödemesi almış olacak. Bunun başvuruları velilerle beraber yapılacak ve ödeme de velilere yapılmış olacak. Öte yandan verilecek bir diğer devlet desteği ise engelli ve yaşlılara verilecek olan aylıklar olarak açılandı. Bu aylıkların bir süresi olmayacağı için tekrar tekrar başvuru yapamaya gerek kalmayacak. 811 TL olarak verilecek maaş için yaş sınırı ve engel durumu konusu evde bakım destek ödemesi ile aynı olacak. Bu iki destek ödemesini alamayanlar ise muhtaçlık aylığını almaya hak kazanmış olacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP