Sondakika EYT Müjdesi, Başkan Açıklama Yaptı! Hemen Ödenmeye Başlayacak

Sondakika EYT Müjdesi, Başkan Açıklama Yaptı! Hemen Ödenmeye Başlayacak

Emeklilikte yaşa takılanlar içim müjdeli haberler gelmeye başladı. Geçtiğimiz günlerde Ankara’da miting düzenleyerek istediklerini anlatan Emeklilikte Yaşa Takılanlar Derneği, toplumun her kesiminden destek bulmaya başladı. Peki EYT son dakika gelişmeleri neler? İşte son dakika emeklilik müjdesi.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:26
Sondakika EYT Müjdesi, Başkan Açıklama Yaptı! Hemen Ödenmeye Başlayacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Geçmiş dönem hükümetinin 1999 yılında çıkarmış olduğu SGK kanunundaki değişiklik sebebiyle bugün sayıları yüz binleri bulan EYT’liler haklarının iadesi için bir çok platformda etkinlik düzenlerken bunların en sonuncusu Ankara’da yapılan geniş katılım mı miting oldu.

Emekliler için yapılan açıklamalarda kendileri için açıklanacak haberleri merakla bekleyen EYT’lilere son dakika haberi geldi.

EYT Primlerini yatıracak,

Ankara’da yapılan mitingin ardından Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, emeklilikte yaşa takılanların (EYT) genel sağlık sigortası primlerini belediye olarak yatıracaklarını açıkladı. Mansur Yavaş’ın bu açıklaması EYT’lileri çok fazla memnun etmese de ilerleme olarak kaydedildi.

EYT için son dakika gelişmeleri,

Seçimlerden önce İBB Başkan Adayı Binali Yıldırım hükümetin bu konu ile ilgili bir çalışması olduğunu ancak sabırlı olunması gerektiğini belirterek zaman istemişti. Bunun yanında bir çok EYT derneği TBMM’ye gelerek milletvekilleriyle görüşmüş ve mecliste basın açıklaması yapmıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kurmaylarına konu ile ilgili talimat verdiği ve EYT için bir ara formül düzenlenmesini istediği biliniyor. Bazı kulis bilgilerine göre Norveç modeli emeklilik ile kademeli olarak emekli yapılacak emeklilikte yaşa takılan vatandaşlardan düşük maaşla emekliliğe başlaması öngörülüyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP