DOLAR

32,3318

0.25%
EURO

35,0501

-0.24%
ALTIN(gr)

2.279,25

0,09%
BİST 100

%
Sondakika.. Selahattin Demirtaş Tahliye Haberi

Sondakika.. Selahattin Demirtaş Tahliye Haberi

Sondakika haberine göre HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş için 19. Ağır Ceza Mahkemesinin tahliye kararına yapılan itiraz 20. Ağır Ceza mahkemesi tarafından reddedildi. Peki bu karar ne anlama geliyor? Selahattin Demirtaş tahliye edildi mi? İşte detaylar.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:59
Sondakika.. Selahattin Demirtaş Tahliye Haberi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Gündemde yaşanan sondakika gelişmesinde HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş’ın Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesinde verilen tahliye kararına yapılan itirazlar reddedildi. Bu gelişmenin ardından gözler Selahattin Demirtaş tahliye oldu mu? Sorularının cevaplarını aranmaya başladı. Peki Selahattin Demirtaş davasında sondakika haberleri neler.

Hakkında silahlı terör örgütüne üye olmak suçundan dava açılan ve !9. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından verilen tahliye kararına savcının itirazı üzerine bir üst mahkeme itiraz reddine ve bu mahkemeden tutuksuz yargılanmasına karar verdi.

Selahattin Demirtaş Tahliye Oldu mu?

Bu sorunun cevabını vermek henüz erken ancak, hakkında 4 yıl 8 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan Demirtaş’ın bu cezasını çekmeden tahliye olması mümkün değil. Daha önce 26. Ağır Cezada hakkında kesinleşmiş hüküm bulunan Selahattin Demirtaş yine adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına karar verilmiş savcıların itirazı ile tutuklunun halinin devamına karar verilmişti.

Selahattin Demirtaş hakkında son dakika haberleri yerli ve yabancı basın tarafından dikkatle takip ediliyor. HDP tarafından yapılan açıklamalarda bu kararın emsal bir karar olacağı ve aynı kaderi paylaşan diğer kişiler için umut olduğu ifade edildi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP