DOLAR

32,5925

0.32%
EURO

34,6801

-0.19%
ALTIN(gr)

2.527,36

1,75%
BİST 100

%
Sosyal Güvencesi Olanlar Yaşadı Devlet 3 Ay Boyunca O Giderleri Karşılayacak
  • Finans 365
  • Finans
  • Sosyal Güvencesi Olanlar Yaşadı Devlet 3 Ay Boyunca O Giderleri Karşılayacak

Sosyal Güvencesi Olanlar Yaşadı Devlet 3 Ay Boyunca O Giderleri Karşılayacak

Devlet çalışmayan vatandaşlar kadar çalışan vatandaşları için de destek ödemeleri yapıyor. Yapılan açıklamaya göre birçok yeni ödeme güncellendi. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:13
Sosyal Güvencesi Olanlar Yaşadı Devlet 3 Ay Boyunca O Giderleri Karşılayacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sosyal Güvenlik Kurumlarından birine tabii olanların başı prim ödemeleriyle dertte oluyor. Eksik ödenmesi fazla ödenmesi gibi durumlar tam anlamıyla netlik kazanmıyor. Birde bunların üstüne pandemi eklenince ödemelerin bir kısmı ödenmez oldu. Prim ödemelerine ek olarak temel ihtiyaçlarınkarşılanması da sıkıntıya girdi. Devlet tüm bunlara çözüm bularak 3 aylık eylem planı başlattı. Adım adım yürürlüğe konacak olan planları da vatandaşlarla paylaşan yetkililer gelecek için hayli umutlu. İlk olarak kısa çalışma ödeneğinin süresi duruma göre uzatılacak. Pandemiden dolayı iş yerlerinin açılması riskli bulunuyorsa ödeneklerin ödenmesine devam edilecek. Ancak normalleşme sürecine geçildiğinde açıkta kalan prim borçlarını devlet kendisi ödeyecek. İlk etapta 3 aylık bir ödeme planlandı.

Herkese Ödeme Yapılması Planlanıyor

Emekli olan vatandaşların ilaçları, şahıs ödemeleri gibi gerekli ödemeleri devlet tarafından karşılanacak. Online şekilde işlemleri takip etmek yeterli olacak. Ödemeleri başvuru halinde kapıda da alabileceksiniz Maddi durumu yeterli olmayan ancak askere gitmiş olan vatandaşların hem kendilerine hem ailelerine ödeme yapılacak. Askerden gelen vatandaşların sağlık ödemeleri askerlikten sonraki 30 gün içinde de devam edecek. Genel sağlık sigortasında sorun yaşayan vatandaşların imdadına yine devlet yetişecek. Buna göre emekliler kesintisiz sağlık hizmetinden yararlanabilecek. 4A ile sigortalı olan vatandaşların prim borçları için yeni bir ödemenin çalışmaları ise devam ediyor. Kısa çalışma ödeneği kullanan vatandaşların 3 ya daha sigorta prim desteği alması artık mümkün olacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP