Sosyal Yardım Hibe Destekleri, Başvuru Da Bulunan Herkese 30 Bin TL Destek Veriliyor!

Sosyal Yardım Hibe Destekleri, Başvuru Da Bulunan Herkese 30 Bin TL Destek Veriliyor!

2020 Mart ayından bu zamana kadar yaşamakta olduğumuz bu zorlu olan süreç içinde hükümet kanadında da sosyal yardım paketleri gelmeye başlıyor. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:19
Sosyal Yardım Hibe Destekleri, Başvuru Da Bulunan Herkese 30 Bin TL Destek Veriliyor!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kurum ve kuruluşların aracılığı ile gelmekte olan bu dev paketlerin şartlarını sağlayacak olan vatandaşlar için tam 30 bin TL destek sağlanacak. Hükümet kanatlarında yaşanmakta olan bu zorlu günlerde vatandaşlara verilmekte olan konut yenilemeden, prefabrik olarak yapılan ev tamirlerine ve konut tamirlerine kadar olan birçok geniş alana uzanıyor. Tabi bu yardımlar için gelir düzey şartı koyulmuş durumda, devlet korona virüs salgınları içerisinde özel olarak başlatılmakta olan hibe desteklerinin gelir düzeyleri uygun olan vatandaşlara sağlanacak. Bu paket için istenilmekte olan şartları vatandaşların sağlaması gerekiyor. Bu yardımlar arasında sağlıktan yola, konut için olan yardımlarından giyecek ya da eğitim yardımlarına kadar birçok alana uzanılıyor. Hibe destek olanlara bu süreçte 30 bin TL kadar destek verilecek olması kararı alındı. Geçtiğimiz süreçlerde bu destek başta 25 bin TL kadardı, alınan zamla birlikte bu miktar 30 bin TL oldu.

Prefabrik Evleri de Kapsayan, Eğitimden Kiraya, Yiyecekten Giyeceğe Kadar Onlarca Yardım!

Devlet aracılığıyla konut yenilemenin yanında prefabrik evler için de destek sağlama kararı alındı. Geçtiğimiz süreçlerde destekler ne kadar 25 bin TL olsa da zam oranıyla bu miktar 30 bin TL seviyelerine ulaşmıştır. Bu süreçlerin hepsinde gelir şartı ön plandadır. Hane içine girmekte olan gelir miktarının, hane içerisinde yaşamını sürdüren kişi başlarına asgari ücretin üçte birinin altında olması gerekir. Engelli olarak yer almakta olan vatandaşlardan ebeveynleri olmamak, dul ve yahut yaşlı olmak gibi şartlar da yer almakta. Başvuru yapan vatandaşlar sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları tarafından destekler sunulacaktır. Ayrıca eğitim süreçlerinde de yer almakta olan gençler için de eğitim yarımları beraberinde COVID-19 süreçlerinde etkilenen esnaflar için kira yardımları ve hatta giyecek ve yiyecek yardımları için de hız kesmeden yardımlar gelmeye devam ediyor. Engel olan durumları yüzde 40 ve üzerinde bulunmakta olan vatandaşlar için de engelli maaşlarına olan destek ile devam ediyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP