DOLAR

32,5589

0.14%
EURO

35,0031

-0.11%
ALTIN(gr)

2.439,08

0,14%
BİST 100

%
Spor Hisseleri Uçuşa Geçti! Yükseliş Devam Edecek mi? (Fener, Gsray, Bjkas, Tspor)
  • Finans 365
  • Borsa
  • Spor Hisseleri Uçuşa Geçti! Yükseliş Devam Edecek mi? (Fener, Gsray, Bjkas, Tspor)

Spor Hisseleri Uçuşa Geçti! Yükseliş Devam Edecek mi? (Fener, Gsray, Bjkas, Tspor)

Spor hisseleri neden yükseliyor? Hisselerde ki yükseliş devam edecek mi? Fener, Gsray, Bjkas, Tspor bu hisseler hakkındaki uzman yorumları neler? Borsada bugünkü agresif fiyat artışları sonrası yatırımcılar bu soruları sormaya başladı. Biz de uzmanlara sorduk.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:12
Spor Hisseleri Uçuşa Geçti! Yükseliş Devam Edecek mi? (Fener, Gsray, Bjkas, Tspor)
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Son iki yıldır hızlı düşüş trendinde olan spor hisseleri bugün hep birlikte atağa kalktı. Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor hisseleri geçtiğimiz haftalarda harekete başladı. Bugün ise hep birlikte en agresif hareketleri çektiler.

Kulüplerin ciddi anlamda mali krizde olduğu bilinen gerçek. Borsada işlem gören dört büyüklerin hepsi krizi aşabilmek adına bir çok yola başvurdular. Bedelli sermaye arttırımı da bunlardan biri. Kulüplerin tamamı belirli tarihlerde bedelli sermaye arttımı gerçekleştirdi. Bedelli sermaye arttırımı zamanı kulüp hisselerinin tamamı aşırı değer kaybetti. Kulüpler bedelli sermaye arttırımından elde ettikleri paraları kasalarına koydular.

Spor Hisseleri Neden Hareketlendi?

Özellikle bugün agresif hareketler sergileyen spor hisselerinde ki hareketliliğin sebebini sorduğumuz uzmanlar, hisselerin yüz bin üzerine çıkan endekste çok ucuz kaldığı ve liglerin başlamış olmasıyla hareketlendiğini belirtiyorlar. Uzmanlar hareketlerin spekülatif olduğunu yatırımcıların yatırımlarını düzenli temettü dağıtan ve disiplinli şekilde büyüme sergileyen şirketlerin hisselerine yapmaları yönünde uyarıyorlar.

Spor Hisselerinde Bugün Yaşanan İşlem Hacmi Diikat Çekti

Spor Kulüpleri Yatırımcıyı Sermaye Aracı Olarak mı Görüyor?

Uzmanlar kulüplerin sürekli zarar açıklıyor olması ve yatırımcılarına temettü vermemelerinden ötürü yatırımcıları kulüp hisselerine yatırım yaparken dikkatli olmaya davet ediyor.

Ne Zaman Spor Kulübü Hisselerine Yatırım Yapılabilir?

Bilançolarında belirgin düzelmelerin göründüğü, kulüp bazında beklentilerin olduğu, olumlu haber akışının beklendiği dönemlerde kulüp hisselerine yatırım yapılabilir.

Kulüpler Yine Bedelli Sermaye Artırımı Yapabilir Mi?

Sermeye Piyasaları Kurulu’na müracaat sonrası eğer SPK onay verirse yılda bir defa sermaye arttırımı yapabiliyorlar.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP