SSK Girişi Olan Vatandaşa Yeni Yardım Desteği Yapılacak! 2.054 TL İle 49.440 TL Arasında Verilecek

SSK Girişi Olan Vatandaşa Yeni Yardım Desteği Yapılacak! 2.054 TL İle 49.440 TL Arasında Verilecek

ABONE OL
17 Ocak 2023 21:32
SSK Girişi Olan Vatandaşa Yeni Yardım Desteği Yapılacak! 2.054 TL İle 49.440 TL Arasında Verilecek
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Kişi ölümünden önce yakın olduğu kişiler hakkında kuruma bilgi vermesi gerekiyor. Eğer bilgi verilmemişse ilk etapta ölen kişinin eşine yardım verilecek. Ölen kişi eşinden boşanmışsa ya da eşinden ayrılmışsa hak çocuklara geçecek. Çocuklarda hayatta değilse ya da soybağı ayrılmışsa cenaze işlemleriyle uğraşan en yakın 1. Derecedeki kişi yardımı alabilecek. Yardımdan yararlanmak için ölen kişi sigortalı olarak ölmelidir. Geçmişte sigortalı olup devamında sigortalı değilse yardım verilmeyecek. Veraset ilamı verilmeden işlemlere başlanmayacak. Verilecek olan veraset ilamının bir örneği muhakkak SGK’ya da verilmeli. Veraset ilamına ek olarak talep dilekçesi oluşturulması gerekiyor.

Yardım re ’sen verilmeyeceği için SGK talep dilekçesini önemsiyor. Cenaze masraflarının karşılanması adına verilen bu yardımı alacak kişi bunları belgelemek zorunda. Muhtar onayından geçecek olan belgeler de SGK’ya teslim edilmelidir. Cenaze yardımı yıla ve döneme göre değişiklik gösterebiliyor. Ölen kişinin bağlı olduğu sigorta kanalı da bu farklılığı oluşturuyor. Eğer kişi hem SSK’lı hem BağKur’lu ise ödenmesi gereken tutar 725 TL olarak hesaplandı. Ancak kişi Emekli Sandığına bağlı ise o zaman 2200 TL ödeme yapılması öngörülüyor. Başvurular vekalet sistemine göre yapılmayacak. Kim bu işlemlerle uğraşıyorsa doğrudan belgeleri düzenleyip SGK’ya başvurması gerekiyor.

5434 sayılı Kanun kapsamında olan emekliler amacıyla ödenecek ölüm yardımı tutarı ise 5434 sayılı Kanun’un ek 4’üncü maddesi gereğince emeklinin bir aylık tutarı kadardır. Bu tutar ise her emekli amacıyla farklıdır. Görüleceği üzere, ölüm yardımı ölen sigortalıdan sigortalıya değişmekte ve kimine 49.439,96 TL ya da 24.719,98 TL, kimine 8.239,99 TL, kimine de 2.054 TL ödenmektedir.

finans365.com özel haber

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP