DOLAR

32,4297

0.16%
EURO

35,6373

0.53%
ALTIN(gr)

2.323,11

0,19%
BİST 100

%
Starbucks’ın Kripto Parası Yolda

Starbucks’ın Kripto Parası Yolda

Dijital para birimleri ve kullanım alanları ile ilgili haberler, son günlerde hayatımızda oldukça yer almaya başladı. Bun haberlerden biri de dünyanın en büyük kahve zincirlerinden biri olan Starbucks’tan geldi. Amerika’daki Starbucks noktalarında şuan ödemelerin yaklaşık yüzde otuzu mobil uygulamalar üzerinden gerçekleşiyor.

ABONE OL
3 Şubat 2022 20:55
Starbucks’ın Kripto Parası Yolda
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kendi mobil uygulamaları üzerinden de satış imkanı sağlayan şirket, teknolojik gelişmeleri yakından takip ediyor ve iş süreçlerine adapte ediyor. Firmanın Fox Business kanalına geçenlerde yaptığı açıklamaya göre ise, bu teknolojik hamlelerden bir diğeri de Starbucks’larda kullanılacak bir dijital para biriminin yolda olduğunun sinyallerini veriyor.

Starbucks’ın sahibi Howard Schultz’un yaptığı bir açıklamaya göre, Starbucks dijitalleşmeye oldukça önem veriyor. Bunlardan biri de Blockchain teknolojisi. Blockchain teknolojisi ile yakından ilgilendiklerini ve firma yapılarına entegre etmeyi planladıklarını belirten Schultz’un yaptığı açıklamaya göre, en çok bilinen dijital para birimi olan bitcoin, geleceğin para birimi olmayacak ve yakın zamanda yasal destek gören para birimleri ortaya çıkacak.

Mobil ve kredi kartı kullanılarak yapılan ödemelerin artması ile nakit para kullanılmayacak alışveriş noktalarının sayısının artabileceği yönünde açıklama yapan Starbucks CEO’su Kevin Johnson, dijital para birimlerinin, ödeme yöntemleri içinde üst sıralara çıkacağına ve küreselleşeceğine dikkat çekti. Kendilerinin de bu yönde uzun vadeli planlar yaptıklarını ve teknolojik gelişmeleri yakından takip etmeye hevesli bir firma yapıları olduğundan bahsetti.

Firma, aynı zamanda bu yeni yapılanma fikrinin hayata geçirilmesi ile, merkezi muhasebe sistemindense, Blockchain teknolojisi ile entegre edilmiş bir muhasebe sistemi kullanabileceklerini belirtti. Fox Business kanalına yaptığı açıklamada Schultz, patentini alacakları bir kripto para birimi geliştirmeyi planladıklarından da bahsetti. Kullanıcıların güven duyacağı bir para birimi geliştirmenin zorunlu olduğunun da altını çizen Schultz, Starbucks’a entegre edilmiş bir Blockchain teknolojisi üzerinde çalıştıklarını belirtti ve kendi kripto paralarını yolda olduğunun ve tüketicilerin ödemelerini artık bu yolla yapabileceklerinin sinyalini verdi. Starbucks Blockchain teknolojisi ile kendi dijital para birimini geliştirmeyi planlıyor. Starbucks tarafından yapılan bu açıklamalara göre, yakın bir zamanda, StarbucksCoin isimli bir para birimi ortaya çıkabilir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP