Subaru Beklenen Motoru Tanıttı

Subaru Beklenen Motoru Tanıttı

Subaru merakla beklenen motorunu tanıttı. Motor sadece XV ve Forester modellerinde yer alıyor.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:01
Subaru Beklenen Motoru Tanıttı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Japon üretici Subaru, bu zamana kadar dört çeker teknolojisi ve boxer motor teknolojisi ile tanınıyordu. Dünyaca ünlü üretici son olarak ise hibrit bir boxer motor tanıtımını yaptı. E-boxer motor şimdilik sadece XV ve Forester modellerinde yer alıyor.

Markada yer alan 2.0 atmosferik Boxer ünitesiyle beraber yeni bir elektrik motorun da birleşiminde yer almaktadır. Markanın gerçekleştirmiş olduğu açıklamasında yeni motorda benzinli olan versiyonlara göre yakıt tüketiminde %11’e kadar bir düşüş olduğu görülüyor.

Japon üreticisi Subaru, Avrupa pazarında ilk elektrikli model olarak Subaru XV e-boxer ile beraber Forexter e-boxer modellerini sundu. Bu iki modelde de kullanılan yeni motor, markanın sahip olduğu iki ana özellik olan Simetrik sürekli dört çeker ile Boxer teknolojilerinin bir araya gelmesinden oluşmaktadır. Markanın e-boxer sistemine sahip olan modellerinde kullanılmakta olan lineartronic şanzımanda ise lithium ion batarya ile beraber DC/DC dönüştürücü ve Electrik Motor Inverter ile beraber tekrar tasarlanabilmesi için bildirildi. Bu evrede yapılan vites geçişleri sürücüye hissedilmiyor ve diğer modellere göre daha lineer olan bir hızlanma sunuluyor.

Yeni modellerde kullanılan motorda parçaların %80’i tekrar tasarlandı. Yapılan açıklamaya göre bu özelliğe sahip olan modeller kullanıcılarına benzinli motor sürüşü, motor asist sürüşü ve EV sürüş gibi farklı sürüş modellerini bir arada sunmayı başarıyor. EV modunda sürüş yapıldığı sırada motorda bulunan elektrik motoru devreye girmektedir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP