DOLAR

32,3904

0.21%
EURO

35,0719

-0.02%
ALTIN(gr)

2.324,80

0,24%
BİST 100

%
Susamlı Simit Üretimi Hakkında Korkunç İddia

Susamlı Simit Üretimi Hakkında Korkunç İddia

Türkiye'de susamlı simit üretiminde yaşandığı iddia edilen krizin durumu konusunda fırıncılar açıklama yapmazken, susam fiyatında rekor kırılıyor.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:09
Susamlı Simit Üretimi Hakkında Korkunç İddia
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Susam üretimi konusunda dışa bağımlı olan Türkiye, bir simit üretiminde birkaç gramlık susam kullanması gerekiyor ve bu susam fiyatları yüksek olduğu zaman üreticinin susam kullanmasını engelliyor.

%77 oranında artış gösteren susam fiyatları dolayısı ile üreticilerin susamlı simit üretemez hale geldikleri iddia ise bazı fırıncılar tarafından gerçek olarak gösteriilirken, bazıları tarafından ise gerçek olmayan bir iddia olarak gösterildi.

Susamlı simit üretiminin durması konusunda ortaya atılan iddialar ile ilgili Ankara Pideciler Simitçiler ve Çörekçiler Esnaf Odası Başkanı Ahmet Yalçın, “Susamda stokçuluk yapanların önüne geçilmesi lazım. Gelen malları piyasaya sürmüyorlar. ‘Buraya da mal gelmiyor.’ diyorlar. Susamda yapılan stokçuluk üreticileri mağdur etti.” dedi.

%100 Açıklaması

Yalçın ifadelerinde “Şu an 100 gram simit 1,25 liradan satılıyor. Biz simide zam yapma taraftarı değiliz. Bu arada maya ve una da zam geldi. Esnafımız mağdur oluyor, bunun en büyük sebebi de susam. Bu şekilde devam ederse üreticiler Ankara simidi üretmemeyi düşünüyor. Susam kullanılmayan mamuller üretilmeye başlanacak. Yani susamın olmadığı ürünlere ağırlık vereceğiz. Susamın fiyatının bu kadar artması susamlı ürünlerin üretimini neredeyse durma noktasına getirdi.” sözlerini kullandı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP