Süt Desteğinden Yeni Dönem Son Dakika Müjdesi Geldi

Süt Desteğinden Yeni Dönem Son Dakika Müjdesi Geldi

Devlet özellikle anneler için oldukça cömert davranıyor. Bu durumda yaşanan pandeminin büyük etkisi var. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:32
Süt Desteğinden Yeni Dönem Son Dakika Müjdesi Geldi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Anneler için verilen desteğin sınırları neredeyse yok. Bakıcı desteğinden doğum parasına kadar birçok alanda destek vere devlet yeni destek paketini nihayet açıkladı. Buna göre yeni doğum yapan kadılara süt desteği verilmesine karar verildi. Daha önceden tek seferlik ya da belli bir süreye kadar verilen süt desteğinin kapsamı yeni estek paketiyle beraber değişti. Buna göre çocuk iki yaşına gelene kadar destek ödemesi devam edecek. Ancak 2 yaşından sonra çocuk sitten kesilmese bile desteködemesikesilecek. Annenin bu hakkındanferagat etmesi de mümkün ancak daha sonra aynı taleple SGK’nın kapısını çalamayacak. Vazgeçenin hak talebi yerinde bulunmayacak. Yeni getirilen bu kural kanunlara dayandığı için annenin dava açma hakkı da bulunmuyor.

Ödeme Sadece Anneye Verilecek

Pandemi süresince farklı destekler alan annenler için süt parası da farklı ve bir o kadar gerekli bir ödeme. Ancak bu destekten faydalanmak için annenin SGK’lı bir şekilde çalışması gerekiyor. Çalışan anneler kategorisinde olan bu desteködemesinde babanın da SGK’lı olması yetmiyor. Doğum parasındababanın SGK’lı olması yeterli sayılırken süt desteğindensadece annenin SGK’lı olup olmadığına bakılacak. Anne SGK’lı ise doğumdan sonra veya çocuk 2 yaşına gelene kadar başvurma hakkı bulunuyor. PTT’den alınacak ödem için PTT’ye de annenin gitmesi gerekiyor. Ödemeyi sadece anne alabilecek bu bağlamda babanın PTT’ye gitmesi ödemenin alınamamasınasebep olacak. Ödemeler başvurudan sonra hemen verilmeye başlanacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP