DOLAR

32,6212

0.4%
EURO

34,9518

0.15%
ALTIN(gr)

2.502,75

0,75%
BİST 100

%
Takibe Düşmüş Borçlarınızı, Çok Düşük Tutarlara Kapatabilirsiniz (Çözüldü)
  • Finans 365
  • Bankacılık
  • Takibe Düşmüş Borçlarınızı, Çok Düşük Tutarlara Kapatabilirsiniz (Çözüldü)

Takibe Düşmüş Borçlarınızı, Çok Düşük Tutarlara Kapatabilirsiniz (Çözüldü)

Bankalara borcu olan vatandaşlar borçlarını ödeyemedikleri durumda yüksek faiz ve artan masraflar ile birlikte borçlarının çok üzerinde bir tutar ile karşı karşıya kalarak işin içinden çıkılmaz bir duruma düşüyor. Bankalara ödenmeyen kredi borçlarının yeniden yapılandırma ve ödeme fırsatı olmayanlara borçlarını ödemek için kolay bir yol var. İşte banka borçlarını çok düşük miktara kapatma formülü.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:35
Takibe Düşmüş Borçlarınızı, Çok Düşük Tutarlara Kapatabilirsiniz (Çözüldü)
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bankalar hey yıl ödenmeyen kredi ve tahsislerini takipteki alacaklar hesabına atarak burada işlemlerine devam eder. Kredi borcunu ödeyemeyen kişi bankaların çeşitli kampanya ve indirimlerinden yararlanamaz ve borcunu ödeyemez ise artık banka yoluyla yapacağı kredi işlemleri artık kapanmış ve kredi sicili olumsuz etkilenmiştir.

Kredi alacaklarını bankalar her yıl varlık yönetim şirketlerine satarlar.

Bu şirketler borçluları arayarak bankaya olann borçlarını faizsiz bir şekilde kapatma şansı verir. Burada önemli olan konu sizin varlık yönetim şirketi ile yapacağınız sıkı pazarlık. Varlık yönetim şirketleri bankalardan alacakları tek tek değil toplu olarak aldıkları için toplamda büyük bir indirim ile dosyaları devir alır. Örneğin İş Bankası bu hafta 1.1 milyar lira değerindeki takipteki sorunlu alacağı 32.4 milyon liraya sattığını duyurdu. Toplam alacak içerisinde alınan tutar yüzde 3.4 civarında olunca alacak başı iskonto yüzde 90’dan fazla olmuş oluyor.

Varlık yönetim şirketleri ile yapılan görüşmelerinizde faizsiz taksitler halinde hatta peşin ödeme teklif ederek anaparanın bile altında borçlarınızdan kurtulabilirsiniz.

Bankaların en son takipteki alacaklarının sarışlarına bakıldığında, İş Bankası 1.1 milyarlık alacağını 32.4 milyon liraya, Yapı Kredi 917,16 milyon liralık alacağını 25,6 milyon liraya, Garanti Bankası 364.97 milyon lira olan alacağını 19,44 milyon liraya, Halkbankası 76,7 milyon liralık alacağını 4,5 milyon liraya, Finansbank 400 milyon alacağını 20 milyon liraya satmıştı. Varlık yönetim şirketleri dosyaları devir aldıktan sonra tüm tasarruf kendilerine ait oluyor ve müşterilerin iletişimi telefon numaralarına ulaşılması ve borç ödeme isteği şirketler için iskonto fırsatı olabiliyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP