Tarım Dayalı İşler Yapanlara Müjdeli Haber Hibe Desteğinin Şartları Neler Olacak?

Tarım Dayalı İşler Yapanlara Müjdeli Haber Hibe Desteğinin Şartları Neler Olacak?

Tarım işiyle uğraşan vatandaşa bir hibe desteği daha geliyor. Proje bazlı verilmesi planlanan hibe desteği için vatandaş araştırmalara başladı. Buna göre uygun proje ile başvuruda bulunacak olan adayların tutarın %50’si kadar bir destek verilmesi planlanıyor. Sistemin yeni yılla beraber yürürlüğe girmesi bekleniyor.​​​​​​​ İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:39
Tarım Dayalı İşler Yapanlara Müjdeli Haber Hibe Desteğinin Şartları Neler Olacak?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Vatandaş Aşama Aşama Takip Edilecek

4 yıl sürmesi planlanan destekle beraber tarım işi yapan vatandaşın yükü biraz da olsa hafifleyecek. İşini yeni kuran vatandaşların bu süre zarfında kendini ekonomik olarak toparlayacağı da öngörülüyor. Tarımın her alanıyla uğraşan vatandaşa bu desteğin sağlanacağı açıklandı. İhracatı artırmaya yönelik her alana hibe desteği sağlanacağı da belirtildi. Genç girişimcilere sağlanacak imkanlar artırılarak şartlar daha da esnetilecek. Aynı durum kadınlar için de geçerli olacak. Burada amaç kırsal alanların altyapı sorunları çözülürken ekonomik faaliyetlere de düzenlemeler getirmek olduğu açıklandı.

Tarıma dayalı yatırımların hepsi tek tek belirlenerek verilecek hibe destek konusunda çalışmalara başlandı. Tarımsalürünlerin işlenmesi, tarıma dayalı sabit yatırımlar, tarımda kullanılacak cihazlar için sağlanacak enerjinin desteğe eklenmesi gibi konular dosyada bulunuyor. Ayrıca su ürünleri içinde farklı projeler gündemde. Aynı konu başlıkları su ürünleri için de geçerli olacak. Tarımda gübrenin önemliolduğunu ve bu bağlamda bitkisel gübre konusunda da çalışma yapıldığı belirtildi. Bu alanda kapasitenin artırılması, teknolojik teçhizatın yenilenmesi gibi noktalarda ilgililer istişare halinde olunduğu da eklendi. Oran ise bütçe görüşmeleriyle beraber belirlenecek. Ziraat Bankasıyla ödemelerin sağlanacağı planlanıyor. Banka duruma göre komisyon alabilecek. Komisyon oranı %2 olarak açıklandı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP