Tarıma Dev Destek 46 Bin TL Ödeme Gerçekleştirilecek

Tarıma Dev Destek 46 Bin TL Ödeme Gerçekleştirilecek

Korona virüsle beraber vatandaşlar farklı iş sahalarına yönelmeye devam ediyor. Özellikle tarım ve hayvancılıkta alanlarında artan iş kurma çalışmaları devletin de merceği altında. Dönem dönem tarıma ve hayvancılığa yönlendirilmeye çalışılan vatandaşlara teşvik ödemeleri de yapılıyor. En son çalışma ile vatandaşa 46 bin TL’ye varan destek ödemeleri yapılacak. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 20:55
Tarıma Dev Destek 46 Bin TL Ödeme Gerçekleştirilecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Tarımda Çok Ürün ve Verimli Ürün Dönemi

Tarımsal olarak yayılımın artması ve verimli şekilde tarım faaliyetlerinin yürüyebilmesi adına gerçekleştirilecek ödeme ile tarım danışmanlığı da sağlanacak. Bu şekilde yapılan ödemeler efektif şekilde kullanılabilecek. Ödemelerin gerçekleşmesi için tasarının Meclise gelmesi bekleniyor. Düzenleme hayata geçtiğinde ise tarım sahasında daha verimli çalışmaları olacağı öngörülüyor. Belirlenen kriterlere uygun olan vatandaşlara yapılacak ödemede birçok kalemde destekler de olacak. Başvuruların duyurulmasının ardından en son mesai saatinin bitimine kadar başvuru alımı gerçekleşecek.

Tarım destek paketlerinin bu zamana kadar 3 milyon 82 bini vatandaşlara iletilmiş durumda. Yeni destek paketiyle beraber vatandaşa ayrıca danışmanlık fırsatı da sunulacak. Kurduğu iş için bilmesi gereken bilgiler ya da dönem içinde aklına takılan soruları sorabileceği, olumsuz giden durumların telafi edilebileceği bir sistem öngörülmüş durumda. Verilecek devlet desteği içinde danışmanlık konusu da dahil edildi. Ekstra ödeme yapılmayacak. Devlet desteği sayede devlet ekonomisinin işine yarayacak, verimli, ilaç kalıntısı olmayan dolayısıyla sağlıklı ürünlerin eldesi sağlanmış olacak. Ayrıca verilen bilgiler sayesinde daha tecrübeli çiftçilerle devlet ekonomisine katkı sunulmuş olacak. Birçok tarımsal kuruluşunun desteklediği bu paket ile beraber diğer vatandaşların da teşvik edilmesi planlanıyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP