Taşeron İşçiler Dikkat! Beklenen TİS Ödemeleri Geliyor Mu?

Taşeron İşçiler Dikkat! Beklenen TİS Ödemeleri Geliyor Mu?

Korona virüsten kaynaklı tedbirler sonucu yapılamayan toplantılar taşeron işçileri zora sokmaya devam ediyor. Toplantılar neticesinde sonuca bağlanması beklenen TİS ödemelerinin ne zaman yapılacağın ailişkin açıklama henüz gelmedi. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:30
Taşeron İşçiler Dikkat! Beklenen TİS Ödemeleri Geliyor Mu?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

TİS Toplantısının Tarihi Net Değil

TİS ödemelerinin yanında kadro haklarının da askıya alınması taşeron işçileri korkutuyor. Ertelenen TİS görüşmelerinin bu gerginlikte payının olması dikkatlerden kaçmıyor. Hem hakkın alınamaması hem ödemelerin askıya alınmasıyla beraber toplantı tarihi ve ödeme tarihi de araştırılmaya başlandı. TİS ödemelerine karar verildiği andan itibaren birkaç konunun da düzeltileceği gelen haberler arasında. Özellikle enflasyon oranlarının maaşlara yansıtılması çözülmesi gereken konuların başında gelmektedir. Görev tanımlarının da bir daha konuşulacağı düşünülüyor. Bayram ödemeleri ve eğitim ödemelerinden pek memnun olmayan taşeron işçiler bunun da açıklığa kavuşturulmasını talep etmektedir. Ayrıca maaşların yüzdelik dilimler baz alınarak yeniden sınıflandırılması da talep edilen konulardan.

Tayin hakkının çok fazla sürüncemede bırakıldığını düşünen taşeron işçiler bu konuda en kısa sürede tavır alınması gerektiği görüşünde. En temel hakların ihlal edildiği konusunda hemfikir olan taşeronlar şart aranmadan tayin olmak istediklerini belirtiyorlar. Tayin haklarının çeşitlendirilmesi en önemli konu olarak gözüküyor. Kurum içi ya da il içi tayinlerin bu noktada kapsamının genişletilmesi bekleniyor. Eşi kamuda çalışan taşeronların da tayin haklarını kullanamadıkları düşünülüyor. Beklenen TİS görüşmesi yapıldığından tüm bu meselelerin masaya yatırılması bekleniyor. Pandemi koşullarının biraz da olsa hafiflemesinin beklendiği düşünülüyor. Bulaş riskinin fazla olduğu kapalı alanlarda toplantı yapmanın iyi bir fikir olmadığı alınan kararlardan. Toplantıların akabinde ödemelerin gerçekleşmesi planlanıyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP