DOLAR

32,3675

0.14%
EURO

34,9761

-0.3%
ALTIN(gr)

2.323,88

0,20%
BİST 100

%
Taşeron İşçiler İçin Dikkat Çeken Açıklama! Maaş Zammı, Kadro ve TİS Teklifi Gündemde!
  • Finans 365
  • Gündem
  • Taşeron İşçiler İçin Dikkat Çeken Açıklama! Maaş Zammı, Kadro ve TİS Teklifi Gündemde!

Taşeron İşçiler İçin Dikkat Çeken Açıklama! Maaş Zammı, Kadro ve TİS Teklifi Gündemde!

TBMM'de konuşan İzmir Milletvekili Kani Beko, taşeron işçiler ile kadroya geçen 4D’li işçilerin sorunlarına değindi. İşçilerin sorunları ile ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulunan Beko, konu ile ilgili önemli teklifleri genel kurulda dile getirdi. Detaylar haberimizde.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:48
Taşeron İşçiler İçin Dikkat Çeken Açıklama! Maaş Zammı, Kadro ve TİS Teklifi Gündemde!
1

BEĞENDİM

ABONE OL

TBMM’de konuşan İzmir Milletvekili Kani Beko, taşeron işçiler ile kadroya geçen 4D’li işçilerin sorunlarına değindi. İşçilerin sorunları ile ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulunan Beko, konu ile ilgili önemli teklifleri genel kurulda dile getirdi. Detaylar haberimizde.

TBMM’de söz alan İzmir Milletvekili Kani Beko, taşeron sisteminin yasaklanması gerektiğini söyledi. Kani Beko’nun konu ile ilgili açıklaması şöyle:

“Yıllarca taşeron işçiler yürüyüşler yaptı, mitingler yaptı, grevler yaptı. Söyledikleri tek şey vardı: “Taşeron sistemi yasaklansın. Nedenine gelince Türkiye’de AKP iktidara geldiği günden bu yana 25 bine yakın işçi kardeşimiz işçi sağlığı, iş güvenliği önlemleri alınmadığından dolayı maalesef öldüler; bunların yüzde 94’ü taşeron işçisiydi.”

TBMM’deki konuşmasında taşeron işçilerine verilen kadro sonrası kaybolan haklara da değinen Beko:

“Cumhurbaşkanı 2018 yılında kamuda, belediyelerde ve özel idarelerde çalışan işçilere bir müjde vermişti, demişti ki: “Biz taşeron işçilerine kadro vereceğiz.” Evet, kadro verildi. Peki nerelerde, kimlere verildi bu kadrolar? Sarayda, başbakanlıkta, MİT’te, Türk Silahlı Kuvvetlerinde ve Türkiye Büyük Millet Meclisinde çalışan bazı taşeron işçisi olan arkadaşlarımıza kadro verildi. Bu kadro değil, ne anlama gelir? Bu, kadrolaşmak anlamına gelir. Bunun dışında kalan 750 bin işçi arkadaşımızı da şirketlere geçirdiler. Peki, daha sonra ne oldu? Sarayın talimatıyla çıkarılan 696 sayılı KHK’yle 2020 yılına kadar toplu iş sözleşmesi yasak, ikramiye yasak, sosyal haklar yasak; sadece yüzde 4+4 oranında zam yaparak üç yıldan bu yana bu işçi arkadaşlarımız sadece bu hakları aldı, siz de biliyorsunuz. Yıllık enflasyona baktığımızda yüzde 25 ama pazar enflasyonuna baktığımızda ise enflasyon aslında yüzde 40. Eşitlik ilkesine ve Anayasa’ya aykırı olduğunu ben buradan defalarca söyledim. Hatırlarsanız, geçen yıl bu konuyla ilgili bir kanun teklifi vermiştim ve sizlerden de rica ediyorum, bu çok önemli bir konu, çok hassas bir konu: Gelin, bu kanun teklifini hep beraber değerlendirelim; kamudaki, belediyelerdeki ve özel idaredeki arkadaşlarımızın sorunlarına çare bulalım.” dedi.

Konuşmasının sonunda toplu sözleşme çağrısı da yapan Beko şunları söyledi:

“Bir başka önemli mesele: TÜRK-İŞ’e, HAK-İŞ’e ve DİSK’e bağlı, onlarla beraber 15’e yakın sendikanın 12 Haziranda maalesef yetkileri düştü. Yani bundan sonra eğer Türkiye Büyük Millet Meclisinde biz bu saydığım sendikalara toplu sözleşme yetkisini buradan çıkaramazsak 10 bine yakın işçi, ailelerini de eğer düşünecek olursak 50 bine yakın insanın insan olmaktan kaynaklanan temel ihtiyaçlarını giderebilecek bir maaş alamayacaklarını buradan bir kez daha ifade etmek istiyorum.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP