DOLAR

32,3310

0.24%
EURO

35,0949

-0.12%
ALTIN(gr)

2.298,42

0,93%
BİST 100

%
Taşeron İşçilere Zam Müjdesi! Yeni Belirlenen Kanuna Göre Taşeronlara Zam Mı Yapılacak?
  • Finans 365
  • Finans
  • Taşeron İşçilere Zam Müjdesi! Yeni Belirlenen Kanuna Göre Taşeronlara Zam Mı Yapılacak?

Taşeron İşçilere Zam Müjdesi! Yeni Belirlenen Kanuna Göre Taşeronlara Zam Mı Yapılacak?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı düğmeye bastı ve taşeron işçiler için yeni kararlar almaya başladı. Üst üste gelen zamlardan tüm vatandaşın faydalanmasını amaçlayan bakanlık taşeronları da ihmal etmedi. Peki ne kadarlık bir zamdan bahsediliyor? Bu yıl zam oranları düşecek mi?

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:22
Taşeron İşçilere Zam Müjdesi! Yeni Belirlenen Kanuna Göre Taşeronlara Zam Mı Yapılacak?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Pandemiden kaynaklı işsizlik ve ekonomik buhranlardan herkes gibi işçilerde nasibini aldı. Uzun zamandır iş bulamamaktan yakınan işçiler bir yana kazandığı maaşla geçinemeyenlerin sayısı da bir hayli artış gösterdi. Devlet vatandaşlarını mağdur etmemek için bu artan enflasyondan en az etkilenmeleri için taşeronlara maaş kararı aldı. Ek ödemelerden her işçi sınıfının payına ne kadar düşeceğini belirleyen bakanlık 4D taşeron işçilerine de hakkı olan ücretleri vermeye hazırlanıyor. İşçilere bu ücretlerin ne zamandan itibaren verilmeye başlanacağı ise belirlenen konular arasında.

Taşeronlara Ne Kadar Zam Geliyor?

Taşeron işçiler tarafından merakla beklenen müjdeli haberi vermeye hazırlanan bakanlık son yollara oranla çok daha yüksek zam oranlarını konuşmaya başladı. Türk İş ve daha bir çok kurumun bir araya gelerek aldığı kararla en az %8’lik bir zam teklifinin sunulduğundan bahsediliyor. Eğitim, bayram ve düğün gibi nakde ihtiyaç duyulan zamanlarda devletin verdiği ek ücretleri de hesaplayarak bu oranların %17,5 olması planlıyor. Bir çok taşeron için bu süreçlerin zorlu geçmesi hükümet için alarm verdi ve vatandaşların refah seviyesini arttırma yönüne gidildi.

Maaşlara zam yapma konusunda komisyonun bakanlığa sunduğu teklifler büyük bir artış olsa da geçen sene asgari tutara karşı tepkileri göz önünde bulundurulduğunda taşeron işçilere de maximum %10’luk dilimlerde bir artış yapacağı düşünülüyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP