DOLAR

32,5038

0.08%
EURO

34,7826

-0.12%
ALTIN(gr)

2.496,26

0,50%
BİST 100

%
Taşeron İşçileri İlgilendiren Karar Çıktı

Taşeron İşçileri İlgilendiren Karar Çıktı

4D’li taşeron işçilerin aylardır beklediği haber sonunda geldi. Maaşlarında zam olacağı uzun zamandır gündemdeydi, peki son durum ne? Aile çalışma ve sosyal hizmetler bakanlığı 4D taşeron işçileri için ne kadar maaş zammı yaptı? İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:20
Taşeron İşçileri İlgilendiren Karar Çıktı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bilindiği üzere kadrolu çalışmaya geçen 4D taşeron işçilere Ocak ayında maaşları yatacak, uzun zamandır bu maaşla alakalı zam konusu konuşuluyordu. Sonunda yüzdelik dilim, ek ödeme ve refah payları açığa kavuşmaya başladı. 2021 yılına girmek tüm durumları etkileyecek ve 900 binin üzerindeki taşeron işçi bundan yararlanabilecek. Aile çalışma ve sosyal hizmetler bakanlığı geçenlerde yaptığı toplantıda bu konu üzerine epey bir konuşuldu.

Mali ve sosyal hakların verileceği toplu iş sözleşme tarihleri de bu toplantıda konuşuldu fakat kesin bir karara varılmadı. Vatandaşların anlaşmaları normalde 31 Ekim’de son buluyor fakat yine de kendileri için olumlu bir adımda kesinlik sağlanmadı. Koronavirüsü tarihlerin aksamasında etkili gibi görünüyor, Kasım ayında her şeyin daha bir netleşeceği düşünülüyor.

Yüzdelik Dilim ve Maaşlar

Taşeron işçileri en çok meraklandıran konulardan biri yüzdelik dilim, maaş ve ek ödemelerdir. Aile çalışma ve sosyal hizmetler bakanlığı maaşla alakalı teklif sunarken bir yanda da Türk iş de talep sunacak. Zam konusunda ise %8 veya 10’luk bir artış olabilir. Gelen düzenlemeler arasında kadrolu çalışma hayatına giren işçilerin maaşları da yer alıyor.

Maaşları asgari ücretin altına inmişti, bu düzeltilecek. Şuan yüzdelik dilim konusunda kesin bir bilgi yok, ancak bayram, düğün veya eğitim için verilen desteklerin arttırılması planlanıyor. Vatandaşlara ayrıca tayin hakkı da tanınacak, eşleri kamuda istihdam edenler tayin için başvuruda bulunabilecek. Tayinler sadece iller arası değil kurumlar arasında da olabilecek.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP