DOLAR

32,3799

0.16%
EURO

34,9914

-0.28%
ALTIN(gr)

2.324,01

0,21%
BİST 100

%
Taşerona Kadro Başvuruları Başladı

Taşerona Kadro Başvuruları Başladı

Gündemden düşmeyen taşeron işçilerine kadro düzenlemesinde, işçilerin başvuruları alınmaya başlandı. Gaziosmanpaşa Belediyesi bünyesinde çalışan 2 bin 500 taşeron işçinin, kadroya geçişi için başvuruları kabul edildi.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:10
Taşerona Kadro Başvuruları Başladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Gaziosmanpaşa Belediyesi bünyesinde çalışan 2 bin 500 taşeron işçinin, kadroya geçişi için müracaatlar alınmaya başlandı.

Gündemden düşmeyen taşeron işçilere kadro düzenlemesinde başvurular başladı. Yüz binlerce çalışanın heyecanla beklediği kadro başvuruları için ilk adım atıldı.

İlk Başvurular Başladı

696 sayılı KHK ile getirilen haklar kapsamında yüzbinlerce taşeron işçi, sonunda kadroya geçiyor. Gaziosmanpaşa Belediyesi bünyesinde çalışan 2 bin 500 işçi için resmi süre başladı. Bu kapsamda Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, kadroya geçiş için ilk müracaatları almaya başladı.

Yazılı ve Sözlü Sınav Yapılacak

Yıllarca taşeron olarak çalışan işçiler başvuruların başlamasıyla büyük sevinç yaşadı. Taşeron işçilerin başvuruları, SGK kaydı, adli sicil raporu, sabıka kaydı, fotoğraf ve diploma örneği ile birlikte kabul edildi. Başvuru yapan işçiler daha sonra yazılı ve sözlü olmak üzere iki sınava tabi tutulacak. Bunun ardından sınavda başarı gösteren işçiler, güvenlik soruşturmasının ardından kadrolu olarak çalışmaya başlayacak.

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, başvurularının aldığı işçilerin sevincini paylaşarak, hem taşeronlar, hem ülkemiz hem de kurumlarımız açısından faydalı olacağını, daha sistemli bir çalışma yapılacağını düşündüğünü belirtti.

Çalışmak İsteyen Sınavı Rahatlıkla Geçer

Tahsin Usta yapmış olduğu açıklamasında, bünyelerinde çalışan işçilerle taşeron iş veren şeklinde değil, birlikte iş yapan anlayışla bu işi devam ettirdiklerini belirtti. Yeni sistem ile birlikte bunun daha rahat olacağını belirten Hasan Tahsin Usta, verimli bir sistem olacağını düşündüğünü aktardı.

Birçok işçinin sınava takıldığını belirten Usta, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da bu sınavın zor olmadığını ifade ettiğini belirterek, işini seven ve çalışmak isteyenlerin söz konusu sınavı rahatlıkla geçebileceğini aktardı.

Taşeron işçilerin kadro düzenlemesi kapsamında işçilerin başvuruları 11 Ocak 2018 Perşembe günü mesai bitimine kadar sürecek.

Finans365.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP