DOLAR

32,3394

0.25%
EURO

35,1379

-0.02%
ALTIN(gr)

2.302,30

1,10%
BİST 100

%
Taşerona Müjde Beklenen Zam Geldi

Taşerona Müjde Beklenen Zam Geldi

Toplu sözleşme yasağının kalkmasıyla beraber taşeron işçileri mutlu edecek haberler gelmeye başladı. Belediyelerle yapılan iş sözleşmleri ile kadroya geçiş konusunda hızlanma görüldü. Yüksek maaş ve zam fırsatları da çok uzakta değil. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 20:53
Taşerona Müjde Beklenen Zam Geldi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kalkan yasaklarla beraber beklenen görüşme gerçekleşti. Görüşme sonucunda yasaklar kalktı ve çeşitli kararlar alındı. Özellikle belediyeler yasakların kalkması işle görüşme takvimini güncelledi. Toplu Sözleşmede alınan kararlar pandemi sebebiyle uygulanamıyordu. Yasakların kalkmasıyla bu durum ortadan kalktı ve zam oranları da havada uçuştu. Edinilen bilgiye göre Çiğli Belediyesi ve sendikaların katılımıyla gerçekleşen toplantıda yüzleri güldüren oranlar konuşuldu. Bu oranların kesinleşmesi ile işçiler önceki aylarda olduğu gibi eksik maaş almayacak. Yakın tarihte gerçekleşen bu olaylar ile işçiler emeklerinin karşılığını almanın sevincini yaşadı. Kadın işçiler için de ciddi atılımların olacağı gelen haberlerden birkaçı. Özellikle gebelik esnasında çalışıp çalışmama ve ücretlerin ona göre ayarlanması gibi durumlar hala masada bulunan dosyalardan.

Bazı Konular Konuşulamadı

Taşeron işçilere ayrıca Ramazan Bayramında ikramiye verileceği de konuşulan konular arasında. İkramiye konusunda işçiler zaten mutabık olmayı bekliyordu. Ancak bunun sayısı, miktarı belediyelere bırakıldı. Taşeron işçilerin sorunlarının masada çözülmesinin rahatlığını yaşayan taraflar her soruna az da olsa değinmenin mutluluğunu yaşadı. Tayin konusu hakkında net bir bilgi verilmezken bunların daha konuşulacağı belirtildi. Tayinlerin kurumlar içi ve kurumlar arası nasıl yapılacağının sistematiğinin hazırlandığı not düşüldü. Tayin konusu gibi işçilerin maaşlarının sınıflandırılması, meslek tanımlarının baştan yapılması gibi konularda da tam bir netlik oluşmadı. Bunların diğer toplantılarda konuşulacağının sözü alındı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP