Taşıt kredisi aktifken araç satılır mı?

Taşıt kredisi aktifken araç satılır mı?

Taşıt alan ancak aracının modelini yükseltmek veya problemler nedeniyle satmak isteyen taşıt sahipleri taşıt kredisi ödenirken araç satılır mı? Yanıtını arıyorlar.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:25
Taşıt kredisi aktifken araç satılır mı?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Taşıt kredisi bankaların taşıtı ipotek altına yani rehinleyerek aldıkları bir kredi türüdür.

Aslında taştıı siz almışsınızdır ancak taşıt sizin üzerinize görünmesine rağmen taşıtın bir de ortağı vardır, o ortakta bankadır. Banka kendisinin taşıta ortak olduğunu, taşıtın kendisi tarafından verilen borç kredi sayesinde alındığını ve bu borç ödenmezse ortaklığın sona ereceğini ve taşıtın araç sahibinin elinden alınacak olduğunu ve icra yoluyla satacak olduğunu bildirir.

Bankaların bu konuda çok fazla insanın canını acıttığı bilinir. Geçmişte bu tür uygulamalar daha zor ve daha kötü şartlarda yapılırken, artık hukukun gelişmesi sayesinde bankalar kafalarına estikleri gibi hareket edemiyor, istediği zaman tüketicilerin çektiği kredi ve kredi kartı gibi ürünlerde hak sahibi olsa da BDDK tarafından alınan kararlar gereği doğru hareket etmeye daha fazla dikkat edip daha çok müşterilerine değer vermeleri gerekiyor.

Taşıt kredisi mevcut devam ederken araç sahiplerinin ancak bu krediyi kapatarak araçlarını satması mümkün.

Alıcı tarafın genellikle bunu kabul etmeyecek olduğu ve riskli bir işlem olduğu düşünülürse vatandaşların kredi kullanırken taşıt kredisi yerine ihtiyaç kredisi kullanması önerilir.

En kötü ihtimalde ihtiyaç kredisi kullanımını yüksek tutup düşük vadeli taşıt kredisi kullanılması önerilir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP