DOLAR

32,6039

0.12%
EURO

35,0377

0.43%
ALTIN(gr)

2.418,43

-0,18%
BİST 100

%
TCMB, TÜİK, TİSK, TÜRK-İŞ Asgari Ücret İçin Zam Tekliflerinde Bulundu
  • Finans 365
  • Finans
  • TCMB, TÜİK, TİSK, TÜRK-İŞ Asgari Ücret İçin Zam Tekliflerinde Bulundu

TCMB, TÜİK, TİSK, TÜRK-İŞ Asgari Ücret İçin Zam Tekliflerinde Bulundu

Yıl sonu yaklaşırken asgari ücret hakkındaki görüşmeler artışa geçmeye başladı, merkez bankasından gelen enflasyon revize haberleriyle beraber muhtemel enflasyon artışları da belli olmaya başladı. Peki asgari ücret maaşları için zam ne kadar olacak? İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:16
TCMB, TÜİK, TİSK, TÜRK-İŞ Asgari Ücret İçin Zam Tekliflerinde Bulundu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bu dönemde çalışma hayatına halen devam eden vatandaşlar koronavirüs nedeniyle ekonomik anlamda bir hayli zorluk çekiyor, yeni yıla sayılı gün kala Cumhurbaşkanı vatandaşlar için olumlu adımlar atılacağını belirtti. Bu kapsamda vatandaşlar için ödenecek olan asgari ücret tutarları için son gelişmeler devam ediyor.

Uzmanların talepleri arasında ise her ay yapılan 375 Tl gelir ve 22 Tl damga vergisi kesintileri yapılmaması öne çıkıyor. Geçtiğimiz günlerde merkez bankasından gelen revize adımı ile 12 aylık enflasyon beklentilerinin 12.1’den 12.47’e yükseldiği görüldü.

Peki Zam Oranları Ne Zaman Açıklanacak?

Zam oranları için görüşmeler bilindiği üzere yarın yani 4 Aralık’ta Asgari Ücret Komisyonu tarafından yapılacak. Görüşmeler 3 oturum sürecek ve ilk oturum yarın yapılacak. Bunun sonrasında ay sonuna kadar gerekli görüşmelere devam edilecek ve yıl sonunda bu oranlar kesin olarak açıklanacak.

2020 yılında asgari ücret maaşları %15.1 zam gelmesinin ardından brüt maaşın 2943 Tl ve net maaşın 2324 Tl olması planlanıyor. Merkez bankasından gelen revize durumlarına göre brüt maaş ödemeleri 3299 Tl ve net maaş ödemeleri 2605 Tl olacak. Asgari ücret belirlemesi sırasında hükümetten de ilk açıklama geldi, TBMM plan ve bütçe komisyonu Bakan Zehra Zümrüt Selçuk ile sunum yaptı, sunumda Selçuk “Yıl içerisinde belirlenecek asgari ücret ödemelerinin herkes tarafından uzlaşı ile belirlenmesini talep ediyorum.” Şeklinde açıklama yaptı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP