DOLAR

32,3197

0.2%
EURO

35,1243

-0.03%
ALTIN(gr)

2.293,12

0,70%
BİST 100

%
Temmuz ayı enflasyon rakamı 15,85 olarak açıklandı

Temmuz ayı enflasyon rakamı 15,85 olarak açıklandı

Temmuz ayı enflasyon rakamları bugün gün içerisinde açıklandı. Tarihi rekor kıran dolar kuru sonrasında her ürüne ve hizmete zam gelirken enflasyon oranı da %0.55 oranında arttı.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:20
Temmuz ayı enflasyon rakamı 15,85 olarak açıklandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türk ekonomisi son birkaç aydır çok daha zor günler yaşıyor, ekonomide yaşanan büyük bir kriz devamlı artış gösterirken dolar kuru tarihi rekorlarını ardı ardına kırmayı sürdürüyor.

Dolar kurunda rekor kırılmaya devam edildikçe daha fazla vatandaş dolar kuru ve yabancı para birimlerine yatırım yapmayı sürdürürken, enflasyon oranları da ABD’nin yaptırım kararı sonrasında tarihi rekorunu kıran dolar kuru enflasyon oranları üzerinde de belirli oranda bir artışı tetikliyor.

Temmuz ayı enflasyon rakamının 15,85 olarak açıklanması gelecek aylarda %0.55 artış ile devam etmesi durumunda %20 oranının dahi geçilebilecek olduğu ve hükümetin almak istediği önlemlerin dolar kuru ve diğer ekonomik nedenler dolayısı ile yeterli olmadığı konusunda görüş hakim.

Enflasyon %20’yi geçebilir

CHP yönetimi enflayson oranlarının gelecek aylarda %20 oranlarını dahi aşabilecek olduğunu ve bunun olmaması adına hükümetin daha ciddi önlemler alması gerektiği konusunda dün açıklama yapmıştı.

Enflasyon oranlarının her bir puan artışında daha fazla ürünlere ve hizmetlere zam gelirken, vatandaşların bu kadar yüksek enflasyon dolayısı ile temel gıdalar dışında hiçbir gıdaya dahi erişemez oldukları ve yabancı ithal ürünlerde ciddi bir fiyat artışı olduğu ithal ürünlerin tüketilemez hale geldiği enflasyon verilerinden anlaşılabiliyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP