DOLAR

32,5038

0.08%
EURO

34,7826

-0.12%
ALTIN(gr)

2.496,26

0,50%
BİST 100

%
Ticaret Savaşı Nedir, Nasıl Gerçekleşir?

Ticaret Savaşı Nedir, Nasıl Gerçekleşir?

ABD Başkanı Donald Trump'ın başlattığı ticaret savaşı nedir ve nasıl başlar? ABD Başkanı Donald Trump bu sözü ile ne demek istedi?

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:52
Ticaret Savaşı Nedir, Nasıl Gerçekleşir?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ABD Başkanı Donald Trump, geçtiğimiz haftalarda Çin’ karşı ve dünyaya karşı açık bir şekilde ticaret savaşı ilan ettiğini açıklamıştı.

Başkan Donald Trump, ABD’nin artık sömürülmesine izin vermeyecek olduğunu ve ticaret savaşlarını başlatarak ABD’yi ekonomik ve ticari olarak korumaya devam edecek olduğunun mesajını vermişti.

Ticaret savaşları tarih boyunca hep büyük ülkeler tarafından başlatılırken, dünyanın en büyük ekonomisi olan ABD’nin ticaret savaşlarını başlatabilecek tek ülke olması bu konuda ABD Başkanı Donald Trump’ın dünyaya büyük bir yanıt ve uyarı verdiği şeklinde yorumlanmıştı.

Daha Fazla Vergi, Daha Az Kazanç

ABD Başkanı Donald Trump’ın uygulamaya koyduğu ticaret savaşları karşı savaş açılan ülkeden alınan ürünlere daha fazla vergi uygulanmasına neden olsa da vergi artışları dolayısı ile karşı ülke vatandaşlarının daha fazla zorlanmasına sebep olacak.

Çin malı ürünlere getirilen vergiler dolayısı ile ABD hükümeti daha fazla para kazanacak iken Çin hükümeti ise daha az para kazanacak.

Ticaret savaşlarının fiziksel olarak bir sorun yaratmayacak olduğu ama gelecekte daha büyük krizlere patlak verebilecek olduğu tahmin ediliyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP