DOLAR

32,3711

0.16%
EURO

34,9777

-0.28%
ALTIN(gr)

2.324,22

0,22%
BİST 100

%
Toplamda 1300 TL Destek Alacak Olan Anneler İçin Son Dakika Uyarısı Yapıldı
  • Finans 365
  • Finans
  • Toplamda 1300 TL Destek Alacak Olan Anneler İçin Son Dakika Uyarısı Yapıldı

Toplamda 1300 TL Destek Alacak Olan Anneler İçin Son Dakika Uyarısı Yapıldı

Anneler için ödeme yapamaya devam eden devlet yeni destek ödemesi için önemli uyarılarda bulundu. Başvurularda acele edilmeli. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:40
Toplamda 1300 TL Destek Alacak Olan Anneler İçin Son Dakika Uyarısı Yapıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Anne bebek sağlığını her alanda önemseyen devlet yapılan açılamaya göre yeni bir desteködemesinin daha sinyalini vermişti. Verilen sinyali gerçeklik payı olduğu nihayet netleşti. Yeni doğum yapan ya da 2015 tarihinin Mayıs ayından sonra doğum yapankadınlara destek ödemesi verecek olan devlet ödemeleri PTT aracılığıyla vatandaşlara iletmiş olacak. Evinde dışarıya çıkamayan annelere ödemeleri PTT aracılığıyla kapılarına kadar iletilecek. Bunun için annenin ayrıca başvuru yapmasıistenecek. Ödemelerin kapıda yapılması re’ ’sen gerçekleşmeyecek. Ödemeleri ait detaylar da açıklık kazanmaya başladı. Buna göreyetkililer başvuru vs. açmayacak. Her doğum yapan anne doğumdan sonra nüfus müdürlüklerinegiderek ödeme için talep oluşturacak. Ancak çocuğun 2 yaşınakadar gelmemiş olması gerekiyor. Dolayısıyla kişilerim ellenin çabuk tutması gerekiyor.

Anne SGK’lı Olmazsa Ödeme Verilemeyecek

Yapılacak ödem yeni kararlaştırılsa da eskiye yönelik bir çalışma olarak da kayıtlara geçecek. Buna göre 2015 yılının Mayıs ayında sonra doğum yapan kadınlar da ödemeden yararlanabilecek. Bu bağlamda ilk çocuk için 300 TL alacak olan anne ikinci çocuk için 400 TL alacak. Son çocuk için se 600 TL verilmesi planlanıyor. Üçüncü çocuk ve daha fazlası için devlet sabit şekilde 600 TL ödeyecek. Başvurudabulunulması için annenin SGK’lı olması gerekecek. Hamilelikten önceki 3 ay sigortalı olarak çalışan kadınlar bu ödemeden yararlanacak. Ayrıca hem annenin hem babanın 18 yaşından büyük olması gerekecek.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP