DOLAR

32,5757

0.07%
EURO

34,9094

0.09%
ALTIN(gr)

2.438,43

0,36%
BİST 100

%
Toplamda Aylık 2191 TL Almak Artık Mümkün Başvuru Şartları Yayınlandı
  • Finans 365
  • Finans
  • Toplamda Aylık 2191 TL Almak Artık Mümkün Başvuru Şartları Yayınlandı

Toplamda Aylık 2191 TL Almak Artık Mümkün Başvuru Şartları Yayınlandı

Yeni dönemde memurlara yapılan zam diğer ödemelere de yansıdı. Enflasyon verilerinin açıklanmasıyla beraber devlet acil toplantı düzenledi. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:08
Toplamda Aylık 2191 TL Almak Artık Mümkün Başvuru Şartları Yayınlandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yapılan açıklamaya göre özellikle yaşlılar ve engellilerin destek ödemelerinde ciddi artışların yaşanacağı duyuruldu. Bu ödemeler için toplamda 69.5 milyar TL ödenek oluşturulduğu belirtilirken b u tutarın hepsi peyder pey vatandaşlara dağıtılacak. Evde bakım alan yaşlılar için ve ayrıca engelliler için yapılacak olan ödemede şartlar da belirlendi. İlk etapta hiçbir geliri olmayan vatandaşlara ödeme yapılacağı ilerleyen dönemlerde ise diğer vatandaşların başvurularının alınacağı söylendi. Halkın her kesimine ödem yapan devlet sıralama oluşturduğunun altını çöizdi. Pandemi süresi boyunca tüm vatandaşlara ulaşacağını beyan eden devlet öncelik olarak çok muhtaç ailelere ödeme yapılacağının altı ısrarla çizildi.

Emeklilere Ödeme Yapılmayacak

Zamlarla beraber güncellenen şartların açıklanmasının ardından vatandaşlar araştırmalara başladı. İstenen belgelerin ve diğer işlemlerin nasıl olacağı hakkında malumat toplayan vatandaşlara en doğru bilgi yine devletten geldi. Buna göre yaşlılara bağlanması planlanan aylık için yaş sınırı 65 yaş ve üzeri olarak belirlendi. Başvur esnasında 65 yaşının içinde olmak isteniyor. Ayrıca emekli maaşı da dahil devletten hiçbir şekilde ödeme alınmaması da gerekiyor. Bir diğer ödeme olan evde bakım aylığı da aynı şartlara dayanıyor. Yaşlılık aylığı ile beraber 2191 TL olan ödeme yaşlı vatandaşları çok sevindirecek. Engellilerin de yeni dönem zamlı maaş alması bekleniyor. Onların maaş alması için istenen tek belge doktor raporu olacak. Haneye giren toplam gelir miktarı hem yaşlılar hem engelli vatandaşlar için ortak şart olarak belirlendi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP