DOLAR

32,5038

0.08%
EURO

34,7826

-0.12%
ALTIN(gr)

2.496,26

0,50%
BİST 100

%
Torku Kimin? İflas Etti mi? Şirketten Söylentiler İçin Resmi Açıklama Yapıldı
  • Finans 365
  • Bankacılık
  • Torku Kimin? İflas Etti mi? Şirketten Söylentiler İçin Resmi Açıklama Yapıldı

Torku Kimin? İflas Etti mi? Şirketten Söylentiler İçin Resmi Açıklama Yapıldı

Torku'nun İflas Ettiği Doğru mu? Torku'nun iflas ettiği yönde çıkan haberlere Torku'dan yanıt geldi. Peki, Torku iflas etti mi? Torku kimin? İşte detaylar.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:27
Torku Kimin? İflas Etti mi? Şirketten Söylentiler İçin Resmi Açıklama Yapıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ürün yelpazesini günden güne güçlendiren, birçok alanda yapmış olduğu yatırımlar ile dikkatleri üzerine çeken Torku, çıkan haberler üzerine açıklama gereği duydu. Yapılan açıklamanın detayları haberimizin devamındadır.

Yerli marka Torku’nun iflas ettiği iddiaları sosyal medya da gündem oldu. Yakın zamanda iflasını ilan edeceği söylenen marka ortaya atılan iddiaları yalanladı.

‘BİR KISIM TORKU MARKASINI HAZMEDEMİYOR’

Sosyal medyada dolaşan, Torku markasının iflas ettiği ve iflasını da 23 Haziran İstanbul seçimlerinden sonra açıklayacağı haberlerine Torku’dan açıklama geldi.Torku’nun resmi Twitter hesabından söz konusu iddialara ilgili yapılan duyuruda:

“Siz değerli Torku tüketicilerinin bize olan güvenini sarsmaya yönelik kasıtlı olarak çıkarılan asparagas haberlerin sonuncusu, Torku’nun iflas açıklayacağına dair yapılan sistematik yayınlardır. Ne bir hat durdu ne de bir kişi işinden oldu. İSO 500’de 1 fabrikamız varken şimdi 4 fabrikamız oldu. Bir kısım ısrarla çiftçinin 45 tesisi ve Torku gibi markası olmasını hazmedemiyor. Tüketicilerimizden ricamız dedikodulara prim vermeyiniz.” ifadeleri yer alıyor.

TORKU KİMİN?

Anadolu Birlik Holding’in sahibi olduğu Konya Şeker Fabrikası tarafında üretilen ürünler ile biliniyor. Torku markası, bir üretici kooperatifi olan Konya Şeker’in girişimleriyle 2007 yılında ortaya çıktı. Konya Şeker fabrikasının temeli 13 Eylül 1953’de atıldı. Fabrikanın makine ve tesisleri Alman ARGE firmasına ihale edilmiş, Eylül 1954 tarihinde üretime başlanmıştır. Üretimini Konya’nın merkez ilçelerinden Meram’da sürdürüyor. Konya Şeker San. ve Tic. A.Ş’nin yönetim kurulu başkanı ise Recep Konuk’tur.

Yerli üretim olması sebebiyle vatandaşlar tarafından talep gören marka ürün gamını sürekli genişletiyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP