DOLAR

32,5057

0.28%
EURO

34,5814

0.22%
ALTIN(gr)

2.497,87

0,60%
BİST 100

%
TSGYO Hisseleri Neden Yükseliyor? Hissenin Beklentileri Neler? İşte TSGYO Analizi
  • Finans 365
  • Borsa
  • TSGYO Hisseleri Neden Yükseliyor? Hissenin Beklentileri Neler? İşte TSGYO Analizi

TSGYO Hisseleri Neden Yükseliyor? Hissenin Beklentileri Neler? İşte TSGYO Analizi

Borsa İstanbul'da gayrimenkul hisseleri ardı ardına ralliye başladı. Ralliye başlayan hisse senetlerini sitemizden yayınlamaya devam ediyoruz. Bugün inceleyeceğimiz GYO hissesi ise TSKB Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. (TSGYO). TSGYO'daki yukarı yönlü hareketin sebepleri neler? Hisse de beklentiler neler? Hangi gruplar hissede pozisyon almaya başladı? Hedef fiyatlar hangi seviyeler? İşte TSGYO hissesinin detaylı analizi.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:28
TSGYO Hisseleri Neden Yükseliyor? Hissenin Beklentileri Neler? İşte TSGYO Analizi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Aralık ayında GYO hisseleri sergiledikleri performans ile yatırımcıların dikkatini çekmeyi başardı. En çok dikkatleri çeken GYO firmaları HLGYO, ISGYO, TSGYO oldu. Bu firmalar arasından TSGYO’yu detaylı inceliyoruz.

TSGYO Firması Kimin?

Türkiye Sınai Kalkınma Bankası’nın alt kuruluşu olan TSGYO aynı zamanda bir İş Bankası iştirakidir.

2006 senesinde kurulan TSKB Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.’nin kayıtlı sermaye tavanı 500.000.000 TL’dir. Şirket merkezi İstanbul / Beyoğlu’nda bulunmaktadır.

Sahip Olduğu Mülkler Neler?

Pendorya AVM

Tahir Han

Fındıklı Ofis Binaları

Divan Adana Oteli

Gelecek Projeleri Neler?

Kanal İstanbul projesinde aktif olarak rol alacağı bilinen şirketin projede güçlü şekilde yer almak adına 18/08/2020– 01/09/2020 tarihleri arasında %66,66 bedelli sermaye artırımı gerçekleştirdi. Bu sermaye artırımının yanısıra TSKB Bankasındanda dönem dönem kredi desteği almakta olan TSGYO’nun Kanal İstanbul projesinin hayata geçmesi ile birlikte projede aktif olarak yer alması bekleniyor.

Hissede Kimler Pozisyon Almış Durumda?

Daha önce TSKB ve Petkim hisselerinde yüklü alımlar yapan Cem Okullu’nun ve güçlü bir grubun hissede son 3 ayda ciddi anlamda pozisyon aldığı kulislerde konuşuluyor. Zira, Yatırım Finans aracılığıyla satılan yüklü vakıf mallarını bu grubun ve Cem Okullu’nun karşıladığı borsa derhizlerinde sıkça konuşuluyor.

Hissede Beklenen Gelişmeler Neler?

Yukarıda belirttiğimiz gibi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çılgın proje olarak adlandırdığı Kanal İstanbul projesinde şirketin aktif yer alacağı ve halka açıklık oranı 9.99 seviyesinde olan şirketin 2021 yılı ilk yarısında açıklık oranını %10 üzerine çıkarıp bir üst pazar olan ana pazara çıkması beklenen pozitif gelişmeler arasında yer almaktadır. Bu sebeple 2021 yılı ilk çeyreğinde GYO hisselerinde beklenen ralli ve bu beklentiler doğrultusunda yukarı yönlü hızlı hareketler beklendiği borsa çevrelerince konuşulmaktadır.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP