DOLAR

32,6026

0.39%
EURO

34,8035

0.19%
ALTIN(gr)

2.495,72

0,47%
BİST 100

%
Tüm Anneler Çocuklarına Vakit Ayırabilecek Herkese Ödeme Geliyor
  • Finans 365
  • Finans
  • Tüm Anneler Çocuklarına Vakit Ayırabilecek Herkese Ödeme Geliyor

Tüm Anneler Çocuklarına Vakit Ayırabilecek Herkese Ödeme Geliyor

Çalışmak zorunda olan anneneler için inanılmaz güzel bir fırsat geliyor. Yapılan açıklamaya göre her anne yaralanacak. Anneler için iki farklı ödem yolda. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:20
Tüm Anneler Çocuklarına Vakit Ayırabilecek Herkese Ödeme Geliyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Her iki ödemde çalışan anneler özel olarak tasarlandı. Bundan dolayı girişimci olmakla veya SGK’lı olan büyük bir önem arz edecek. Ödemeler PTT aracılığıyla annelerin eline ulaşacak. Devletin son dakikada yaptığı bu hamle istihdam alanlarında kadınların sayısının oldukça artıracak. Son dönemde kadınların iş gücüne katılmaması özellikle yetkililerin canını sıkıyordu. Erkeklerin sayındaki artışla aynı oranda kadınlar iş gücünden elini eteğini çekmesi devlet harekete geçirdi. Annelerin bu şekilde çalışma skalasından düşmesinin temel nedenleri araştırıldı. Buna göre çocuklarını bir yerler emanet edemeyen anneler daha kaygı oluyor. Yaşanan bu duruma çözüm üreten devlet iki farklı alternatifler çalışan anneleri rahatlattı.

Girişimci Kadınlara Bir Destek Daha

İlk ödeme kreş ya da bakıcı desteği olarak karşımıza çıkıyor. Buna göre 450 TL olarak verilecek ödemede dileyen anneler bakıcı tutabilir ya da çocuklarının kreşe gönderebilir. 450 TL üzeri olan ödemeleri ise annelerin kendisi karşılayacak. Bir diğer ödeme ise çocuklar 2 yaşına gelene kadar annelere ödenmiş olacak. Aylık 150 TL olarak açıklanan ödemelerde maksat anneler evde yokken çocuklarına çok güzel bir şekilde bakılsın. Her ikim ödeme için annelerin 18 yaşından büyük olması gerekiyor. Halihazırda kurulu bir işi ya da çalıştığı bir iş olması gerekiyor. Bakıcı ödemeleri SGK’lı anneler için yapılacakken diğer ödemlere girişimci anneler de katılabilecek. Girişimi olan annelerin işleri ya da projeleri ödem verilmesinde etkili olacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP