DOLAR

32,5642

0.12%
EURO

34,9277

0.68%
ALTIN(gr)

2.434,82

0,10%
BİST 100

%
Tüm Annelere Maaş Gibi Ödeme İş Bulma İmkanınız Bulunuyor
  • Finans 365
  • Gündem
  • Tüm Annelere Maaş Gibi Ödeme İş Bulma İmkanınız Bulunuyor

Tüm Annelere Maaş Gibi Ödeme İş Bulma İmkanınız Bulunuyor

İstihdam alanındaki eleman yetersizliği pandemiyle beraber zirve yapmış durumda. Kadın çalışanların her dönem oran olarak az olması devletin radarına girdi. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:31
Tüm Annelere Maaş Gibi Ödeme İş Bulma İmkanınız Bulunuyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İş gücünde kadınların daha fazla olmasını isteyen devlet yeni ödemeler ile bu durumu aşacaklarını belirtiyor. Hem ödeme alınabilecek hem de iş sahibi olunabilecek. İŞKUR ile iş birliği içinde olan devlet kadınlar için eğitim kursları açmaya başlayacak. Kurslar sayesinde kadınlar yeni işler öğrenirken aynı zamanda ödeme de alabilecek. Zamanın boşa geçmesine müsaade etmeyen devlet maddi olarak yetersiz olan kadınlar için ödeme yaparken iş sahibi de yapacak. Eğitim kurslarında seçilecek alan kadınların inisiyatiflerine bırakılacak. Kadınların yapabilecekleri ve sevdikleri alanlarda istihdam olmaları sağlanacak. Farklı iş kollarının bulunacağı kurslarda tek bir alana yığılma olmayacak.

Toplamda 7200 TL Ödeme Yapılmış Olacak

Ödemeler ise günlük olarak verilecek. Günde 80 TL alacak olan kadınlar ayda 2400 TL ödeme almış olacak. İçinde 31 gün olan aylara da dikkat edilecek. O dönelerde ise 2480 TL ödeme alınmış olacak. Ödemeler ve eğitimler devam ederken sigorta giderleri de devlet tarafından ödenmiş olacak. Eğitim süreleri konusunda da açıklama yapan yetkililer bilişim ve imalat alanı için en fazla 6 ay diğer alanlar içinse en fazla 3 ay süreceğini belirtti. Gün içinde de en fazla 8 saat eğitim görme durumu söz konusu. Eğitimlerin sonunda toplam 7200 TL ödeme alınırken iş sahibi olma imkanı da verilmiş olacak. Ayrıca 400 TL kreş desteği sağlanarak çocukların bakımı da üstlenilecek.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP