DOLAR

32,3693

0.15%
EURO

34,9967

-0.3%
ALTIN(gr)

2.325,00

0,25%
BİST 100

%
Tüm Annelere Yapılacak Ödeme İle İstihdam Patlayacak

Tüm Annelere Yapılacak Ödeme İle İstihdam Patlayacak

Devlet son dönemde çocuğu olan kadınların istihdam yüzdelerine takılmış durumda. Çalışmalar da ona göre yapılıyor. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:34
Tüm Annelere Yapılacak Ödeme İle İstihdam Patlayacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bir yandan destek ödemesi veren devlet öte yandan bu ödemeleri dengelemeye çalışıyor. Denge olayını ise istihdama dahil olan vatandaşlarla sağlıyor. İş gücüne katılım ne kadar fazlaysa devlet o kadar ekonomik açıdan kendimi garantiye alıyor. Erkeklerin yoğun olduğu istihdam alanında sonuçlar herkesin malumu. Ancak aynı düşüş ve hatta daha fazlası kadınlar tarafında da mevcut. Kadınlar için çeşitli kurslar açan ve devlet desteği veren yetkililer bu durumun neden buyar olduğu konusunda araştırmalar yapamaya devam ediyor. Araştırmalar tam olarak tamamlamasa da ilk izlenim çocuk sahibi olan kadınların çocuklarını nereye emanet edeceklerini bilememesinden kaynaklandığı yönünde. Bu durumu bertaraf etmek isten devlet iki farklı proje ortağa atmış durumda. Bunların yürürlüğe girmesi bekleniyor.

Anneler Çok Sevinecek

Yapılan açıklamaya göre anneler iki farklı çocuk bakım ödemesi sunulacak. İlk olarak çocuk 2 yaşına gelene kadar devletten aylık 150 TL ödeme alacak. Verilecek bu ödeme ile çocuğun bakıcı masrafı karşılanabilir veya diğer ihtiyaçları giderilecek olabilir. Ancak bu ödeme sadece SGK’lı annelere yönelik olacağında gayet sınırlı bir ödem olarak kayıtlara geçiyor. Ancak girişimci olan veya SGK’lı olan anneler bir ödememe imkanı daha sunulacak. Buna göre yaşanılan şehrin ekonomik politikası baz alınarak en aşağı 450 TL ödem yapılacak. Eğer çocuk 2 yaşını geçmiş ise ödeme yapılmasından ziyade kreş desteği sağlanmış olacak. Kreş desteği nakdi olacağı gibi devletin kontrolünde olan kreşlere ücretsiz gönderilmesi de konuşuluyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP