DOLAR

32,4080

0.18%
EURO

35,4016

0.19%
ALTIN(gr)

2.325,59

0,29%
BİST 100

%
Tüm Borçlar Yapılandırmaya Giriyor Müjdeli Haber Verildi

Tüm Borçlar Yapılandırmaya Giriyor Müjdeli Haber Verildi

7’den 77’ye herkes bir şekilde devlete borçlanmıştır. Ancak hem içinde bulunulan zor durum hem de devletin çok eski borçların peşine düşmesinin külfeti ile yapılandırmaya gidileceği açıklandı. Vergi, prim,KYK,GSS ceza borçları gibi borçlar yapılandırılırken birtakım şartlar da aranıyor. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:10
Tüm Borçlar Yapılandırmaya Giriyor Müjdeli Haber Verildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Detayları tam olarak açıklanmayan düzenlemede belirlenecektarihekadar başvuru yapıldığı taktirde bu borçlardan kurtulabilirsiniz. Ayrıca borçları tamamının silinmesi yerine üzerine yüklenen faizlerin silinmesi, konuşulmaktadır. Ana para üzerindeödeme ve taksitlendirme çalışması yapılacak. Yapılan açıklamayagöre faiz eklenecekse sadece ÜFE üzerinden 0.35 oranında bir faizlendirmeyapılacak. Ancak ilk ödeme tarihiyle beraber borçların %90’nı silineceğinde öğreneceğiniz rakam ödenmesi gereken ham tutar olarakkarşımanıza çıkacak. Siz baştan hesaplama yapmak zorunda kalmayacaksınız.

Emeklilerin Endişelenmesine Gerek Yok

Taksit imkanı da getiren devlet 18 aya kadar taksitlendirmeyiplanlamaktadır. Eğer ödemeleri ilk ayda ilk 2 taksiti verecek şekildeyaptıysa o zaman taksitoranı artırılabilecek. Eğer taksitlendirmeyoluna gidilecekse hesaplanacak ödeme tutarı da ona göre belirlenecek. Taksitin meydan getirdiği gecikmeler de ödemeye dahil edilecek. İlk ödemelerin ne zamanyapılacağı konusunda net bir açıklama yapılmazken edinilen bilgiye göre kısa zamanda bu işlem kamuoyu ile paylaşılacak. Genel sağlık sigortası kapsamında ise ana paranın ödenmesi için kişilere zaman tanınacak. Eper bu ödeme gerçekleşirse o zaman kişi sağlık hizmetlerinden faydalanmaya devam edebilecek. BağKur emeklileri de primborçlarını yapılandırabilecek. Bu durum onların emeklilik durumunuetkilenmeyecek. Ödemelerkonusunda sıkıntı çıkartmayan hatta bazı borçlarını erken ödeyen emeklilere başka fırsatlar da sunulacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP