DOLAR

32,5038

0.08%
EURO

34,7826

-0.12%
ALTIN(gr)

2.496,26

0,50%
BİST 100

%
Tüm Esnafı Ayağa Kaldıran Haberde Şok Gelişme Son Durum Ne Olacak?
  • Finans 365
  • Gündem
  • Tüm Esnafı Ayağa Kaldıran Haberde Şok Gelişme Son Durum Ne Olacak?

Tüm Esnafı Ayağa Kaldıran Haberde Şok Gelişme Son Durum Ne Olacak?

Yakın zamanda esnaflar için yeni bir destek paketi sözü verilmişti. Yapılan düzenleme ile destek paketinin kapsamı değiştirildi. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:04
Tüm Esnafı Ayağa Kaldıran Haberde Şok Gelişme Son Durum Ne Olacak?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

1750 TL hibe desteği alacak olan esnaf inanılmaz heyecanlı. İlk olarak 3 aylık bir süre için verilecek olan paketin durumunu korona virüs netleştirecek. Normalleşme sürecine geçene kadar destek paketlerinin esnaflarla buluşturulması öngörülüyor. 3 aylık periyotlarla uzatılacak olan destek paketi için hazırlıklar tamamlandı. Başvurunun açılmasında sonra esnaflar banka hesaplarından destek ödemelerini alabilecek. Toplamda 1 milyar 240 milyon TL ödenek ayrıldığı da belirtildi. Yapılacak olan destek ödemeleri iki kademeden oluşacak. İlk kademesi 1000 TL tutarındaki destek ödemesi olacak. Esnaf bu tutarla isterse fatura ödeyebilecek isterse iş yeri için ham madde alım işlemlerini hızlandırabilecek.

Kira Ödemeleri Değişebilir

Geriye kalan 750 TL ise kira ödemeleri için yapılacak destek ödemesi olacak. Kira ödemeleri ilden ile değişiklik gösterecek. Özellikle büyükşehirler için sabit 750 TL ödenirken diğer şehirler için bu tutar 600-500 TL arasında değişecek. Esnaf destekleme paketi için ilk etapta pilot il uygulamasına geçilmedi. Pandeminin ikinci dalgası umulmadık şekilde ekonomiyi etkilediği için hızlı hareket edilmesi planlanıyor. Bundan dolayı başvuru alımları, incelenmesi ve onayları en geç 1 ay içinde sonuçlandırılacak. Başvuru esnasında esnafın paylaşacağı IBAN bilgilerine destek ödemesi yatırılmış olacak. Destek paketinde yararlanacak melek grupları da açıklandı. Buna göre, kantinler, berberler, taksiler, minibüsçüler, halk otobüsleri, seyyar içecek satıcıları, kırtasiyeciler, türüne göre toptancılar, lokanta ve restoranlar, paket servis yapan işletmeler başta olmak üzere birçok meslek grubu ödemeden yararlanacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP