DOLAR

32,5038

0.08%
EURO

34,7826

-0.12%
ALTIN(gr)

2.496,26

0,50%
BİST 100

%
Tüm Kadınları ve Çocukları Etkileyecek Bilgi Sonunda Verildi
  • Finans 365
  • Finans
  • Tüm Kadınları ve Çocukları Etkileyecek Bilgi Sonunda Verildi

Tüm Kadınları ve Çocukları Etkileyecek Bilgi Sonunda Verildi

Çocuklara ve kadınlara son dönemde inanılmaz büyük destekler sağlandı ve sağlanmaya devam ediliyor. Son gelişmeler de açıklandı. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:42
Tüm Kadınları ve Çocukları Etkileyecek Bilgi Sonunda Verildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Eşini ya da babasını kaybeden kadınlara ve çocuklara devletten büyük bir çalışma geliyor. Yapılacak olan çalışma sadece bu kategoriyi kapsamıyor. Buna ek olarak asker çocukları ve şehit-gazi çocukları da ödeme aşabilecek. Pandemi dolayısıyla maddi sıkıntı çeken çocukların elini tutsan devlet çocukların ruh sağlığı bozulmasın diye elinden geleni yapıyor. Eğitim hayatı devam eden çocuklar için de çalıma yapacak olan devlet tüm çalışmaları torba şeklinde yürürlüğe koyması bekleniyor. İlk olarak eşini ya da babasını kaybeden kadınlara ve çocuklara ayda 400 TL iki ayda bir 800 TL olmak üzere ödeme verilmesine karar veridi. Ölen eş ya da baba SGK’lı ise bu ödeme verilecek diğer türlü vatandaşlar başka ödemeler yönlendirilecek. Aynı şekilde eşi vefat eden kadın ya da babası vefat eden kız evlat evlenirse, SGK’lı bir işe girerse o zaman ödemeyi devlet kendiliğinden kesmiş olacak.

Ödemelere Zam Beklentisi

Verilecek bir diğer ödeme ise asker, şehit, gazi çocuklarına yönelik olacak. Bu ödeme ayda 100 TL olarak verilecek buradaki amaç çocukların aylık ihtiyaçlarına destek olarak açıklandı. İlerleyen dönemlerde bu ödemeler zam gelmesi beklenirken ödemelerin zamlı halinin ayda 150 TL olarak verileceği de belirtildi. Bu ödemelerin hemen ardından yine çocuklara yönelik olacak olan SED ödemelerinin yürürlüğe konması bekleniyor. Buna göre SED ödemeleri okula giden ve lisans eğitimi alan bireyleri kapsıyor. Başvuruların tamamı E Devlet üzerinde yönlendirilecek.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP