DOLAR

32,3904

0.21%
EURO

35,0719

-0.02%
ALTIN(gr)

2.324,80

0,24%
BİST 100

%
Tüm Vergi Cezalarına Yeni Af Geldi! Kimler Bu Aftan Yararlanabilecek?
  • Finans 365
  • Gündem
  • Tüm Vergi Cezalarına Yeni Af Geldi! Kimler Bu Aftan Yararlanabilecek?

Tüm Vergi Cezalarına Yeni Af Geldi! Kimler Bu Aftan Yararlanabilecek?

Halkın çok büyük kesimini kapsayan borç yapılandırması sistemini Meclis Genel Kurulu kabul etti. 600 milyar liralık bir miktarı kapsayacağı söylenen bu yapılandırma kimleri kapsayacak? Devlet hangi borçlar taksitlendirileceğini söylüyor? İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:31
Tüm Vergi Cezalarına Yeni Af Geldi! Kimler Bu Aftan Yararlanabilecek?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Vatandaşın kamuya olan yaklaşık 600 milyar lira borcu taksitlendirileceği haberi geldi. Yasa genel olarak vergi dairelerine Sosyal Güvenlik Kurumu ve belediyeler gibi tüm borçların yapılandırılmasına dair hükümleri içeriyor.

Yapılandırılacak Olan Borçlar Hangileri?

Gelir Vergisi, Kurum Vergileri, KDV, MTV, ÖTV ve sosyal güvenlik primleri, trafik cezaları tüm idari para cezaları, KYK borçları gibi tüm vergi cezaları mevcut. Aynı zamanda çiftçilerin Tarım Kredi Kooperatiflerine yaptıkları borçlar ile kullandığı kredilerin de ödemesine de yapılandırmalar geldi. TOBB, Barolar Birliği ve TÜRMOB, TESK gibi ihracatçı kurumların üyelerinden alınan aidat vergileri, KOSGEB’in kredi ödemeleri, Sanayi Bakanlığı bütçesinden çıkan ve sanayi bölgelerine ve sanayi sitesi kooperatiflerine sunulan krediler de yapılandırma kapsamına giriyor. Diğer yapılandırılacak vergiler ise şunlar;

Özel idare, belediye ve belediyelerin sahip olduğu şirketler

Bu şirketlerin sahip olduğu irtifak hakkı ile kiralama işleminden kaynaklanan kira ödemeleri ve hasılat payları.

Vakıflar Genel Müdürlüğü ile diğer vakıfların kira ödemeleri, kalkınma ajanslarının özel idarelerle belediyeler ve sanayi odasından alması gereken ödemeler,

Türk Standartları Enstitüsü tarafından sunulan hizmetler nedeniyle doğan alacakları da yapılandırılıyor.

Mücbir sebeplerden dolayı daha önceden ertelenen borçlar bu kapsamda yer almıyor. Başvurular kasım ayı boyunca devam edecek. Vatandaşlar bu haklardan yararlanabilmek için tüm vergi dairelerine akın etmiş durumda.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP