DOLAR

32,3789

0.16%
EURO

34,9661

-0.34%
ALTIN(gr)

2.324,21

0,22%
BİST 100

%
Türk Lirasının Değer Kaybından Olumlu Etkilenen Şirketler
  • Finans 365
  • Finans
  • Türk Lirasının Değer Kaybından Olumlu Etkilenen Şirketler

Türk Lirasının Değer Kaybından Olumlu Etkilenen Şirketler

Türk Lirasının Değer Kaybından Olumlu Etkilenen Şirketler hangileri? Hangi şirketler Türk Lirasının değer kaybından olumlu Etkileniyor? İş Yatırım bugün ki (22.08.2019) gelişme ve beklentileri içeren raporunu yayınladı. İşte bugün bizi bekleyen ekonomik gelişmeler. Piyasalarda Bugün. Negatif ayrışma devam ediyor.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:09
Türk Lirasının Değer Kaybından Olumlu Etkilenen Şirketler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bugüne ait ekonomik gelişmeler neler? Borsanın seyri ne yönde? Dolar / TL ne olacak?.

Türk Lirası, dolar karşısında değer kaybetmeye devam ediyor.

Dünya borsaları Wall Street’in önderliğinde toparlanmaya çalışıyor. Faiz indiriminin devam edeceğine işaret eden Fed toplantı tutanakları ve perakende şirketlerinin durgunluk endişesini azaltan güçlü karlılığı piyasalardaki tepki alışlarını destekliyor.

Türkiye varlıklarının negatif ayrışması devam ediyor. MSCI Türkiye bayram tatilinden bugüne gelişmekte olan piyasalara %8 yenilmiş durumda. Türk lirasının değer kaybından olumsuz etkilenen bankacılık hisseleri en çok değer kaybedenler arasında yer aldı. 10 yıllık Türk lirası tahvil faizin 150 baz puan yükseldi. Beklentilerden güçlü 2. çeyrek şirket karlarına rağmen yabancı yatırımcı payında Ağustos ayında 1,5 puana yakın gerileme görülüyor.

ABD borsalarındaki yükselişe paralel Borsa İstanbul’da hafif pozitif bir açılış bekliyoruz. Ancak bayram tatilinden bugüne Türk lirasında ve banka hisselerinde devam eden satışlar yükselişin kalıcılığını şüpheli bakiye yapıyor. Borsa İstanbul için kısa vadeli destek olarak 95,100 ve 94,600 seviyeleri öne çıkıyor.

Yurtiçinde önemli veri akışının olmadığı ortamda bugün ABD ve Avro bölgesi PMI verileri ve Başkan Erdoğan’ın Suriye’de güvenli bölge konusunda Putin ve Trump ile yapacağı görüşmeler öne çıkıyor.

Türk Lirasının Değer Kaybından Olumlu Etkilenen Şirketler hangileri? Hangi şirketler Türk Lirasının değer kaybından olumlu Etkileniyor?

Türk lirasının değer kaybından olumlu etkilenen şirketler olarak öne çıkanlar: THY, Pegasus, TAV, Tupras, Erdemir, Aselsan, Soda, Sise Cam, Korsa, Petkim.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP