DOLAR

32,3259

0.22%
EURO

35,1233

-0.04%
ALTIN(gr)

2.302,90

1,13%
BİST 100

%
Türkiye, Petrol, Doğalgaz ve Boru Artık Kendi Üretebiliyor

Türkiye, Petrol, Doğalgaz ve Boru Artık Kendi Üretebiliyor

Başkan Erdoğan, Ak Parti'nin 29. istişare toplantısında son ekonomik durumla ilgili açıklamalarda bulundu. Yıllardır merak edilen bor konusuna açıklık getirdi. Türkiye artık kendi doğalgaz, bor ve petrolünü üretiyor. İşte Başkan Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:31
Türkiye, Petrol, Doğalgaz ve Boru Artık Kendi Üretebiliyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yıllardır merak edilen doğalgaz, bor, petrol konularında en yetkili ağızdan açıklama geldi. Türkiye’nin büyük dış ticaret açığı vermesine sebep olan enerji kalemlerinde de Türkiye artık üretimini kendi yapmaya başladı. Dışa bağımlılığı azaltmak adına hükümet tarafından adımlar atılmaya devam ediyor. Silah ve silah teknolojileri alanında %75 yerlilik oranını yakalayan hükümet şimdi de enerji de öz kaynaklardan üretime başladı.

Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Kızılcahamam’daki 29. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’na katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan burada yaptığı açıklamada petrol ve doğalgaz ile ilgili son dakika müjdesi verdi. Erdoğan, Diyarbakır’daki petrol sahası ve Trakya’da bulunan doğalgaz rezervi ile ilgili son bilgileri paylaştı.

DİYARBAKIR’DA PETROL ÜRETİMİ BAŞLADI

” Diyarbakır’da ilk defa hidrolik çatlatma yöntemiyle ticari petrol üretimine başladık.” diyen Erdoğan, “Bu tekniği daha da yaygınlaştırarak yeni kuyular açmaya devam edeceğiz. Trakya’da bu yılın başlarında toplam doğalgaz rezervimizi iki katına çıkaran yeni sahalar keşfettik, yaklaşık 3 milyar metreküp rezerve sahip bu sahalar 300 bin hanenin 10 yıllık gaz ihtiyacını karşılayacaktır.” şeklinde konuştu.

Erdoğan, “Taktik araçlar, helikopterler, uçaklar, hafif zırhlı araçlar ve personel koruyucu yeleklerde kullanılan bor karbürünü Türkiye’de üreteceğiz.” ifadesini kullandı.

BULUNAN DOĞALGAZ TÜRKİYE’NİN 6 YILLIK TÜKETİMİNE DENK

Türkiye’nin yıllık doğal gaz tüketimi ortalama 50 milyar metreküp düzeyinde bulunuyor. Bölgedeki 286 milyar metreküplük rezerv, Türkiye’nin yaklaşık 6 yıllık tüketimine karşılık geliyor.

ERDOĞAN’DAN BOR AÇIKLAMASI

Başkan Erdoğan, bor cevherinin ileri teknoloji ile işlenmesi için yeni bir projeyi hayata geçirdiklerini belirterek, ‘Balıkesir’e temelini atacağımız fabrika ile özellikle taktik araçlar, helikopterler, uçaklar, hafif zırhlı araçlar ve personel koruyucu yeleklerde bor karbürünü Türkiye’de üreteceğiz.’ dedi.

YAVUZ SONDAJA BAŞLIYOR

Türkiye’nin enerji hamleleri her alanda devam ediyor. Doğu Akdeniz’de arama, tarama ve sondaj faaliyetlerine hız kesmeden devam eden Türkiye yeni sondaja hazırlanıyor.

Yavuz sondaj gemisinin 7 Ekim’de Kıbrıs adasının güneybatısında Türkiye’nin kıta sahanlığı içinde sondaja başlayacağı bildirildi.

Türkiye enerji alanında da dışa bağımlılığa çözüm bulabilirse tüm prangalarından kurtulmuş olacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP