DOLAR

32,4341

0.06%
EURO

34,4588

-0.12%
ALTIN(gr)

2.487,46

0,19%
BİST 100

%
Türkiye Tüm Zamanların Turizm Rekorunu Kırdı

Türkiye Tüm Zamanların Turizm Rekorunu Kırdı

Bu sene turizm gelirleri konusunda pek çok desteği hayata geçiren Türkiye yaptığı girişimlerin meyvesini almaya başladı. Yapılan açıklamaya göre 2018 yılının ilk 3 ayını kapsayan birinci çeyrekte tüm zamanların turizm geliri rekoru kırıldı.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:36
Türkiye Tüm Zamanların Turizm Rekorunu Kırdı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş tarafından yapılan açıklamaya göre 2018 yılının ilk 3 ayını kapsayan birinci çeyrek döneminde Türkiye turizm geliri rekoru kırdı. Belirlenen dönem içerisinde ülkemize tam 5 milyon 138 bin turist geldi. Yakalanan turist sayısı ile beraber tüm zamanların ziyaretçi rekoru kırılmış oldu.

Tatil Cenneti Türkiye Fuarlar ve Organizasyonlar İle Besleniyor

Doğal güzelliği ile cenneti andıran çok sayıda tatil merkezine ev sahipliği yapan Türkiye aynı zamanda gelişen ekonomisi sayesinde çok sayıda fuar, organizasyon ve etkinliğe de ev sahipliği yapıyor. Tatil amaçlı gelen turistlere ek olarak iş gezisi amacı ile gelen kişilerin de sayılarının artması ile beraber Türkiye turizm gelirini her geçen gün arttırmaya devam ediyor.

Yapılan Şehir Hastaneleri Sağlık Turizmi Başlatıyor

Büyük bütçelerle hayata geçirilen şehir hastaneleri de ülkemize olan sağlık turizmini arttırıyor. Yakın ülkelerden tedavi olmak için hastanelerimize gelen yabancıların sayıları her geçen gün artarken elde edilen bu başarılar hem gururumuzu kabartıyor hem de Türkiye’nin turizm gelirlerinin arttırılmasını sağlıyor. Türk ekonomisinin en büyük gelir kaynaklarından biri olan turizm geliri için elde edilen bu başarının yıl sonuna kadar arttırılarak devam ettirilmesi bekleniyor. Geçen seneye oranla bu sene yeni yılın ilk 3 aylık döneminde geçen senenin aynı dönemine oranla yüzde 35 oranında artış yaşandı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP