DOLAR

32,6019

0.35%
EURO

34,8198

0.18%
ALTIN(gr)

2.509,36

1,01%
BİST 100

%
Uluslararası Finans Enstitüsü Baş Ekonomisti Brooks: Krediyle büyümeyi terk edin!
  • Finans 365
  • Finans
  • Uluslararası Finans Enstitüsü Baş Ekonomisti Brooks: Krediyle büyümeyi terk edin!

Uluslararası Finans Enstitüsü Baş Ekonomisti Brooks: Krediyle büyümeyi terk edin!

Uluslararası Finans Enstitüsü Baş Ekonomisti Brooks, Türkiye'nin kredi ile büyüme modelini terk etmesi uyarısında bulundu.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:47
Uluslararası Finans Enstitüsü Baş Ekonomisti Brooks: Krediyle büyümeyi terk edin!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Uluslararası Finans Enstitüsü Baş Ekonomisti Brooks, kredi ile büyüme modelinin Türkiye yönetimince terk edilmesi uyarısında bulundu.

Türkiye’nin kredi ile büyümeye devam etmesinin ekonomide TL’nin daha büyük oranda zayıflamasına sebep olacağını ifade eden ve sık sık Türkiye hakkında açıklamalar yapan Uluslararası Finans Enstitüsü Baş Ekonomisti Brooks, ekonominin kredi ile büyümeye elverişli bir ekonomi olmadığının altını çizdi.

Uluslararası Finans Enstitüsü Baş Ekonomisti Brooks, “Türkiye’nin kredi bağımlı büyümesini milli gelirde ani yükseliş ve düşüşlere yol açtığı için eleştiriyoruz. Türkiye bu modeli bir an önce terketmeli” ifadesine yer verdi. Krediye bağımlı büyümenin Rusya, Endonezya, Kolombiya ve Brezilya gibi ülkelerde de görüldüğünü ancak Türkiye’deki kadar olmadığını vurgulayan Brooks, “2009 yılında Çin’deki kredi patlamasının ölçeği daha büyük olduğu için küresel aktiviteyi destekledi ancak aynı zamanda dünyayı içinde bulunduğumuz ‘genişleme ve daralma döngüsü’ne soktu” dedi.

Brooks, kredi ile büyümenin her ülkeye uygun bir büyüme yöntemi olmadığını açıkladı.

Kredi Türkiye’de 5 yıldır çok aktif olarak büyüme modeli olarak kullanılıyordu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP